Lagerlöf efter krysset: ”Bra insats men för lite poäng”

Djurgården gjorde en bra insats men fick bara med sig en poäng.
Thomas Lagerlöf var nöjd med första timmen på Tele2 arena.
– Det blir lite sämre fotboll sista halvtimmen men den första timmen är vi klart dominanta, säger han till Dplay efter matchen.

Annons

Jesper Karlsson gav Elfsborg ledningen i den första halvleken. Men ett mål från Edward Chilufya gjorde att de regerande mästarna fick med sig en poäng. Tränaren Thomas Lagerlöf var nöjd med Djurgårdens insats första timmen.
– Det är en ganska bra insats men för lite poäng. Framför allt har vi en bra timme men sen blir vi lite trötta. Det blir lite sönderryckt och sämre fotbollen sista halvtimmen, då tycker jag det är ganska jämnt. Men första timmen är vi klart dominanta. Och vi skapar även väldigt mycket målchanser, det är inte bara så att vi flyttar bollen.

Tränaren tycker att matchen blev lite hackig i och med Radetinac och Käcks smällar.
– Haris fick en smäll och blev liggande en stund och Chili blev trött. Det blev lite hackigt och mycket avbrott i spelet en period. Elfsborg är ett bra lag och när de får lite tid kan de göra bra saker. Man ska inte bara säga att vi gjorde det dåligt, Elfsborg gör bra saker sista halvtimmen också.

Djurgården hade en lång skadelista inför matchen. Erik Berg, Emmanuel Banda, Kevin Walker, Nicklas Bärkroth och Jesper Nyholm saknades och tränarna hade bara sex spelare på bänken.
– Ulvestad gör en fantastisk match som mittback, det är bara sätta ut honom och sen löser han det. Det blir lite tunnare den sista halvtimmen när vi blir lite trötta på centralfältet. Det kryllade ju inte av centralmittfältare på bänken så där påverkade det lite. Men så är det i fotboll, de som spelade idag löste det jättebra.

I och med poängtappet har Malmö FF chansen att öka avståndet till Djurgården. Tränaren fick frågan i Dplay-studion om han fortfarande känner att det är ett guldrace i Allsvenskan.
– Det har det väl aldrig varit. Norrköping hade ju vunnit redan i våras och nu har Malmö gjort det. Så jag har aldrig känt att det är något guldrace, säger han och skrattar.
– Vi ska jobba på allt vi kan för att hänga mer i toppen så att vi är med och slåss om medaljer och europaplatser när det ska börja dra ihop sig de sista omgångarna. Det är målsättningen.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: Djurgården kryssade trots en bra insats – spelarbetyg efter matchen

LÄS MER: Daniel Sjöberg: Spets och mod saknades hos svenska mästarna

Annons