Kim Bergstrand: ”Vi har inte gjort några genidrag direkt”

Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf har lett Djurgården till fem raka segrar.
Men Bergstrand vill tona ner tränarnas betydelse.
– Det är spelarna som gör saker och ting rätt, säger han till Fotboll Sthlm.

Annons

Djurgården öppnade höstsäsongen på bästa sätt när man besegrade Kalmar med 2-0 på Tele2 arena: lagets femte raka seger i Allsvenskan. Målen dröjde däremot till de sista fem minuterna av matchen innan Marcus Danielson och Mohamed Buya Turay sköt segern till hemmalaget.
– Det är stabilt, det är inte glänsande i 90 minuter men det är ganska lugnt. Det är lätt att underskatta Kalmar också. De är ganska bollskickliga och har många bra spelare. Jag tycker ändå att vi accepterar att de har bollen ibland. Sedan finns det en del skönhetsfel, så klart. Både offensivt och defensivt. Men många delar av det kollektiva spelet defensivt är bra, samma sak offensivt, säger Kim Bergstrand och fortsätter:
– Man slår felpassningar och man tar dåliga beslut men det påverkar oss väldigt lite.
Ni lyckades få en stark forcering mot slutet. Är det ett kvitto på att du och Thomas gjorde rätt byten?
– Spelarna gjorde saker och ting rätt. Nej, men vi är ju bättre än Kalmar. Förr eller senare om man bara har tålamod och jobbar på så tröttnar motståndaren. De flesta matcher avgörs, om de är någorlunda jämna, på slutet. Det var bra inhopp av Astrit Ajdarevic och Edward Chilufya. Men vad som är hönan och ägget är svårt att säga. Jag tror inte att vi  gjorde några genidrag direkt. Vi använde det materialet som vi hade för dagen.

Erik Berg missade senaste matchen på grund av en knäskada. I onsdags sa Djurgårdens läkare Bengt Sparrelind till FotbollDirekt att Erik Berg riskerar att missa ytterligare två matcher, däribland seriefinalen mot Malmö.
– Vi har ju viktiga matcher men det kan ta en till två veckor innan han kan spela igen. Vi tänker inte ta några risker med Erik, kommenterade Bengt Sparrelind.
Kim Bergstrand menar däremot att inget är bestämt kring Erik Bergs möjligheter till spel mot AFC eller Malmö.
– Det ska vi inte spekulera om. Det får vi utvärdera efterhand. Det gäller ju att få folk i tärning och sedan ska de fungera i det. Vi får se hur det ser ut i morgon och förhoppningsvis tränar han då också. Sedan tar vi det därifrån. Det är inget sagt där, vi tar det från dag till dag.
Fredrik Ulvestad tränade vid sidan av i slutet av träningen?
– Han var med under större delen av träningen. Det är bara lite småskavanker som dyker upp här och där. Man får försöka att balansera alla.

LÄS MER. Vaiho bäst – enligt statistiken: ”Vill inte vara andramålvakt”

Foto: Bildbyrån