Karlströms hyllning till Vaiho: ”Vilka jävla räddningar!”

Tommi Vaiho blev Djurgårdens store hjälte i seriefinalen.
Efteråt hade lagkompisen Jesper Karlström knappt ord för att beskriva målvaktens insats.
– Det är bara otroligt, säger ”Karlis” till Fotboll Sthlm.

Annons

Det var Haris Radetinac som slog den avgörande passningen och Mohamed Buya Turay som satte det avgörande skottet. Men till sist var det Tommi Vaiho som blev matchvinnare när Djurgården vann seriefinalen på Stadion i Malmö. Först tog Vaiho en straff från Markus Rosenberg, därefter reflexräddade han när Romain Gall drog till på volley från nära håll.
Efter matchen var Jesper Karlström lyrisk när han skulle sätta ord på målvaktens insats.
– Ja, vilken jävla form han är i, Tommi. Vilken jävla räddningar! Det är otroligt, helt otroligt som han spelar och jag är så jävla glad för hans skull. Han är en bra målvakt men en ännu bättre människa.
Du unnar honom det?
– Ja, verkligen. Han är en så jävla fin kille.
Hur var stämningen efter matchen?

– Vild! Alla var så jävla glada bara. Total glädje.

Jesper Karlström spelade också en huvudroll i matchen på egen hand. Mittfältarens närkampsspel var en delförklaring till att Djurgården fick kontroll på matchen efter Malmös inledande anstormning.
– Det var en riktigt kul match att spela. Det är så mycket förväntningar inför matchen och då blir det ofta mycket dueller. De började bäst men efter en halvtimme tog vi över lite. Det var nog ganska jämnt totalt sett.
Varför fick ni kontroll?

– Vi klarade av att hitta in i mitten med vårt spel. Då kunde vi vända upp och kontrollera spelet på ett annat sätt, och då blev det svårt för Malmö att pressa. Vi är trygga i vårt spel helt enkelt, vi vill ha bollen. Det är en stor trygghet i gruppen.
Hur ser du på tabellen nu?
– Det är nio matcher kvar. Jag ser bara att vi ska fortsätta göra vårt jobb som vi har gjort hela säsongen. Det är inte klart nu.

Foto: Bildbyrån