Joel Asoro knäckt efter ECL-uttgåget: ”Det är tragiskt”

LUZERN.

Flera klara chanser i andra halvlek utan nätkänning.

Det var ett slaget gäng i dubbel bemärkelse som mötte Fotboll Sthlm efter förlusten mot FC Luzern.

– Det gör ont nu, säger målskytten Joel Asoro.

Annons

Första halvlek dominerades av FC Luzern, men efter vilan var Djurgården överlägsna spel- och chansmässigt i kvalmatchen på Swissporarena. 1-1-resultatet stod sig dock hela andra halvlek och när domaren visslade för slutsignal hade schweizarna vunnit med 3-2 i dubbelmötet.

Joel Asoro, som gjorde Djurgårdens mål och var en planens bästa spelare, var märkbart sänkt efter matchen.

– Det är tragiskt, inte alls kul. Vi åker ur, så vad ska man säga? Jag vet inte riktigt vad jag känner mer än att jag är ledsen, säger han.

– Idag ville bollarna inte gå in. Vi gjorde det som vi kunde och kämpade tillsammans. Det var några centimetrar från att det blev mål flera gånger.

Hade du känslan av att ni skulle få in den?

– Jag trodde verkligen att vi skulle få in den till sist. Det gör ont nu.

Att Asoro gjorde en fin insats var inget som gladde honom särskilt.

– Det var en helt okej match för mig men det är svårt att bry sig så mycket om det när man förlorar. Jag känner att jag har kommit igång, men nu spelar det ingen roll.

Gustav Wikheim delar känslorna.

– Det är tufft nu alltså, vi är ett riktigt besviket gäng. Man känner ju ”fan, vi borde gått vidare” när vi haft så många chanser. Men det känns lite som att det varit problem hela säsongen, att vi inte får dit dem.

Vad beror det på tror du?

– Det är en bra fråga. Svårt att svara på. Det enda som man kan göra är att jobba vidare. Jag tror inte man ska tänka för mycket på det, för då är det lätt att bli stressad. Det är bara att träna vidare, säsongen är inte slut.