Förre DIF-talangen ute efter revansch: ”Borde ha satsat på mig”

Wilhelm Loeper blev utsett till årets junior i Djurgården 2017.
Sedan fick han lämna klubben.
Ikväll vill han ta revansch på sin gamla klubb.
– De borde han satsat hårdare på mig, men Djurgården kommer alltid finnas i mitt hjärta, säger Loeper i en intervju till FotbollDirekt.

Annons

Ikväll åker Djurgården till Eskilstuna för att möta AFC och se till att förlänga sin segersvit. I motståndartruppen finns Wilhelm Loeper som kan se fram emot en speciell match. Den 21-årige mittfältaren utsågs till årets junior i Djurgården efter säsongen 2017, men fick inte något a-lagskontrakt. Istället spelade han ett år i division 1-klubben Arameisk-Syrianska innan han gick till AFC.
– Så klart att det är superhärligt att jag kunnat ta mig tillbaka till Allsvenskan från division 1. När jag lämnade Djurgården för Arameisk-Syrianska var siktet inställt på att sejouren där skulle bli så kort som möjligt. Att jag lyckats med det är något som jag är riktigt stolt över, säger Loeper till FotbollDirekt.
Att Djurgården är laget i hjärtat råder det inga tvivel om. Men Loeper tycker att han borde ha fått ett kontrakt.
– Djurgården som en familj för mig. Jag var på Kaknäs nyligen och spelade U21-match mot Djurgården som ett slags genrep inför måndag. Jag fick världens mottagande av gamla staben och av många spelare. Jag har inget agg mot föreningen så, men klart att man ville att de skulle satsa på mig. Det ska jag inte sticka under stolen med. Jag ska inte nämna några namn, men vissa beslut som de tog är man besviken över. Jag vann ändå guld med U21 och blev utsedd till årets junior. Då känner man att man ändå bevisat något och att de borde satsat hårdare på mig.

LÄS MER: Silly season-bloggen – allt om 08-lagens övergångar

Foto: Bildbyrån