Erik Edman manar till lugn: Bakgrunden i AIK spelar ingen roll

Djurgårdens IF har tagit in Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf som nya tränare.
Valet ifrågasattes av vissa på grund av duons bakgrund i AIK, men Mattias Lindström och Erik Edman tycker att supportrarna ska lägga band på sig själva.
– Jag hoppas att Järnkaminerna är lite smartare än så, säger Edman i NordicBets podcast Ljugarbänken.

DEN HÄR ARTIKELN ÄR EN ANNONS FRÅN NORDICBETS PODCAST LJUGARBÄNKEN

Annons

Efter den gångna allsvenska säsongen valde Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel att tacka för sig i klubben och istället blev det klart att Sirius-duon Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf tar över laget. Ett beslut som rört upp känslor hos vissa eftersom duon har spelat i AIK under lång tid. Den tidigare landslagsbacken Erik Edman tror dock inte att det ska behöva gå ut över tränarnas arbete.
– Det kommer säkert att börja blåsa om de inte vinner matcher, men det hade det gjort oavsett om de hade tagit om Olof Mellberg eller om de hade kört på med Özcan Melkemichel, så jag tycker att det här är en mycket spännande lösning. Det är två ytterst kompetenta personer som har gjort det otroligt bra med Sirius med små medel. Jag tycker att det här är en klockren lösning, säger Edman i NordicBets podcast Ljugarbänken och fortsätter:
– Det här med AIK-hjärta hit och dit… Du är anställd av en organisation och det är där du brinner för att göra det så bra som möjligt, så det är skitsamma om han har spelat 700 eller fem matcher för AIK.
Programledaren Mårthen Bergman: Men det är ju inte det för fansen.
– Nej, det vet jag, men vem som än är tränare så blåser det ganska snabbt om du förlorar matcher i en storklubb som Djurgården. Att han har varit i AIK kommer inte spela någon som helst roll överhuvudtaget för hans arbetsinsatser, men däremot kan det försvåra det lite. Det förstår jag, svarar den tidigare Helsingborgsmittfältaren Mattias Lindström.
Vidare frågar sig Mårthen Bergman om supportrarna inte kommer ha lätt att falla in kritiska tongångar mot duon på grund av att de är “jävla gnagare”.
– Ja, men då försvårar de ju tränarens jobb, vilket blir negativt för laget och för klubben, säger Lindström.
– Jag känner att vi borde ha kommit längre än så…, fyller Edman i.