Efter blytungt år – Chilufya förlänger med DIF: ”Blir mitt år”

Djurgården har förlängt sitt avtal med Edward Chilufya. Detta efter ett år fyllt av skador och en familjetragedi.
– Det här ska bli mitt år, säger spelaren till klubbens hemsida.

Annons

Edward Chilufya har ett tungt år bakom sig på grund av en familjetragedi där hans far gick bort nere i Zambia. Dessutom hade 22-åringen efterhängsna skador som hämmade honom under säsongen. Nu har Djurgården i alla fall valt att förlänga med Chilufya fram till 2022, med option till 2023.

– Det känns väldigt positivt, jag ser fram emot att spela mycket fotboll i år. En skön känsla att ha förlängt med Djurgården, säger Chilufya till klubbens hemsida och fortsätter:
–Jag tror starkt på att det här ska bli mitt år. Förra säsongen blev det mycket upp och ner med allt som hände men förhoppningsvis blir det här ett mycket mer positivt år och jag går in i försäsongen fullt frisk.

Även sportchefen Bosse Andersson är nöjd med förlängningen och ser en stor potential i sin spelare.
– Vi vet att Edward hade ett tuffare sportsligt år 2019. Han började säsongen väldigt bra men fick ett olyckligt år med skador och en tragisk händelse i familjen. Men vi tror starkt på Chili på sikt och vi förde en diskussion under hösten om att förlänga avtalet vilket vi nu har gjort. Det är vi tacksamma och glada för att vi har lyckats med.