Dubai, Turkiet och Gran Canaria – hit åker 08-klubbarna på läger

Det återstår några veckor till säsongen 2019 drar igång, men redan nu är planeringen i full gång. Vi kan berätta var Stockholmsklubbarna har valt att förlägga sina träningsläger i månadsskiftet januari/februari.

Annons

I veckan berättade FotbollDirekt att Hammarby kommer åka till turkiska Belek på träningsläger i slutet av januari/början av februari, uppgifter som vi kan bekräfta. Belek är en liten ort som ligger i ett område på den turkiska sydkusten där många lag väljer att förbereda sig inför säsongen. Den här gången väntas Hammarby ställas mot ryskt och belgiskt motstånd i träningsmatcherna.

För fyra år sedan var Djurgården i Side som ligger i närheten av just Belek. Men den här gången blir det Kanarieöarna för blåränderna, vilket sportchefen Bosse Andersson bekräftar.

– Vi åker till Maspalomas på Gran Canaria den 27 januari till 5 februari, säger han till Fotboll Sthlm.

För de regerande mästarna blir det ett bekant resmål om ungefär två månader. De senaste tre åren har AIK åkt till Dubai för att förbereda sig, och enligt våra uppgifter blir det en ny tur till Förenade Arabemiratens största stad.

Annons