Djurgårdens gamla guldhjälte: ”Jag var en doldis”

Niclas Rasck vann SM-guld tre gånger och cupen tre gånger under sin tid i Djurgården. Än idag är högerbacken ihågkommen som en trotjänare och guldprofil i det lag som var så framgångsrika under början av 2000-talet.
– Jag är stolt och glad över det jag var med om i Djurgården, säger han till Fotboll Sthlm.

Annons

Niclas Rasck anslöt till Djurgården säsongen 1999. Under sina åtta säsonger i klubben hann han vinna både SM-guld och cupen flera gånger. Fotboll Sthlm tog ett snack med Blårändernas tidigare högerback som idag är involverad i klubbens golfverksamhet.
– Jag har hängt på och är med lite i styrelsen. Jag har kommit in och dragit i det jag kan. Det känns kul och positivt att kunna göra något för Djurgården, berättar han.

Hur mycket betyder Djurgården för dig idag?
– Väldigt mycket, jag hade så bra år här och har haft det så bra efteråt. Jag har en del kontakt med ledare fortfarande, både Bosse (Andersson) och Henke (Berggren). Jag har alltid blivit bra behandlad av alla kring Djurgården. Jag är stolt och glad över det jag var med om här.

Vad har du för bästa minne när du tänker tillbaka?
– Det är självklart gulden som jag var med på. Framför allt det första 2002, då var det så längesen klubben vunnit guld. Det var upphåsat kring oss då, ändå stod vi upp och tog hem det. Då spelade vi bra fotboll och det var ett jäkla drag kring klubben, det var en härlig tid.

Du höll dig undan media ganska mycket, var du en doldis?
– Ja, det var jag väl. Det kanske hör ihop med vilken spelartyp man var också. Jag var en doldis även på plan som spelade en hel del år men som inte alltid syntes.

Hur följer du fotbollslaget idag?
– Jag följer dem nära. Jag går på alla matcher och läser mycket om laget.

Hur följde du SM-guldet förra året?
– Jag var faktiskt på plats. Det var en jobbig upplevelse länge men det slutade fantastiskt. Det var väldigt kul att vara där och se alla känslor och få känna det själv.

Saknar du att spela?
– Inte alltid, ibland är det rätt så skönt att ha slutat. Framför allt nu när man har kommit upp i åldern lite. Men ibland blir man jäkligt sugen, man känner doften av planen och man ser hur lamporna lyser. Då kan jag tänka att det inte finns något bättre än att vara fotbollsspelare.

Är du sugen på att jobba med något annat inom fotbollen?
– Jag har hållt på lite med det, det skulle vara kul men jag är inte intresserad av bli tränare. Jag har testat men jag har inte riktigt suget för det. Det blir nog inte så mycket sådant.

Foto: Bildbyrån

Annons