Djurgårdens eventuella guldmatch kan flyttas till Ullevi

Om Djurgården har chans på guld inför den sista omgången kommer matchen mot BK Häcken flyttas till Ullevi.
Där väntar en stor publikfest med ett femsiffrigt antal DIF-supportrar på plats. 

Vinner Djurgården hemma mot Varberg kommer gulddrömmen att leva in i den sista omgången av Allsvenskan. En dröm som lär göra att tusentals supportrar kommer vilja åka till Göteborg för den avslutande matchen mot BK Häcken.

För att kunna släppa in fler människor på arenan, vid ett eventuellt guldläge, har BK Häcken beslutat om att flytta matchen från Bravida Arena till Ullevi som har en betydligt större kapacitet.
– Som klubb vill vi inte vara någon annanstans än på vår hemmaplan, på Bravida Arena, men som arrangör behöver vi ta ansvar för den gemensamma säkerhetsbedömningen alla inblandade aktörer gör och det innebär att vi kan hamna i ett scenario där vi måste flytta matchen till en större arena, säger Elin Öst Sandström, evenemangsansvarig i BK Häcken till klubbens hemsida.

Djurgården skriver på sin hemsida att klubben förväntar sig ett femsiffrigt antal supportrar som väntas komma till Göteborg om drömmen fortfarande lever inför den sista matchen.
– Det låter som kloka tankar. Vi har många härliga supportrar som ger oss extra energi under kamperna. Att vi kan ha ännu fler blåränder på plats i en eventuell avgörande match om guldet känns jättebra, säger sportchefen Bosse Andersson.