Djurgården skriver lärlingsavtal med 19-årig mittfältare

Mattias Mitku har belönats med ett lärlingskontrakt av Djurgårdens IF.
– Det är en intressant spelare som har haft en bra utveckling i PA19, säger sportchefen Bosse Andersson till klubbens hemsida. 

Annons

När Djurgårdens IF ställdes mot Elfsborg i helgen satt den 19-årige mittfältaren Mattias Mitku på bänken för hemmalaget. Det blev ingen allsvensk debut för talangen men som istället nu får en annan belöning av klubben.

Mitku har nämligen skrivit på ett lärlingskontrakt och kommer att tillhöra A-lagets verksamhet nere på Kaknäs i framtiden.

– Mattias är en intressant spelare som har haft en bra utveckling i PA19. Eftersom vi vill ha möjlighet att kunna använda Mattias under hösten i Allsvenskan och Europa-spelet har han nu skrivit på ett lärlingskontrakt med A-laget, säger sportchefen Bosse Andersson till klubbens hemsida.

Avtalet sträcker sig året ut innan klubben kommer att ta ett nytt beslut angående spelaren.
– Det känns jättebra att få skriva på ett lärlingskontrakt och att spela på den här nivån. Det är här jag vill spela och slå igenom och kul att få vara i den här miljön och möta så pass bra spelare. Målet är ju att bli erfaren, få spela matcher och bli etablerad, säger spelaren själv om det nya kontraktet.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: Tretton saker som du inte visste om Djurgårdens EL-motstånd

LÄS MER. Daniel Sjöberg: Spets och mod saknades hos svenska mästarna

Annons