Djurgården öppnar för träningsmatch mot Norrköping i helgen

Ett beslut om starten av Allsvenskan väntas komma på fredag.
Till helgen skulle Djurgården ha mött IFK Norrköping i en träningsmatch. Enligt Bosse Andersson kan matchen komma att spelas.
– Det kan bli aktuellt, säger sportchefen till FotbollDirekt.

Annons

På fredag väntas ett beslut om starten av Allsvenskan komma från Folkhälsomyndigheten. Om ligan får starta den 14 juni börjar Djurgården titta på möjligheterna att spela träningsmatcher. Till helgen ligger sedan tidigare en träningsmatch mot IFK Norrköping planerad. Nu öppnar Bosse Andersson för att matchen kan spelas.
– Vi har ett datum för en match mot Norrköping sedan tidigare, så det kan bli aktuellt. Vi få avvakta och se vilket besked som kommer. Men som jag sa så skulle vi vara intresserade om klartecken för träningsmatcher skulle komma redan den här veckan.

Om Allsvenskan skulle få klartecken att starta om några veckor kan lagen hinna spela några träningsmatcher inför premiären.
– Jag tror det är möjligt med både två och tre träningsmatcher under den tiden, absolut. Jag kan inte säga att vi har en exakt målsättning med antal träningsmatcher men över två veckor så tror jag det är klart möjligt att hinna spela tre stycken.

Djurgården skulle under maj månad ha deltagit i en försäsongsturnering tillsammans med Hammarby, IFK Norrköping, Örebro, Sirius och IK Brage. Andersson tror inte att den kommer att bli aktuell.
– Jag tror inte det. Tiden räcker nog inte till för det. Det viktigaste nu för alla är att komma igång med allsvenskan och att göra det till den 14 juni. Om jag får gissa så tror jag fortsatt att det är det datumet som kommer gälla och då är tiden för knapp för att spela en turnering enligt det som var aktuellt tidigare.

Foto: Bildbyrån

Annons