DIF-panelen: “Tyvärr är AIK bäst i serien”

Viktor Adolfsson, 29, ordförande Järnkaminerna


Då var det dags för derby igen! Dina tankar?
– En väldigt speciell känsla inför det här derbyt, men det är bara att se till att ge allt och avsluta säsongen på ett bra sätt både på planen och läktarna. Det är dags för lite framtidstro igen!

Vilka är nycklarna för Djurgårdens del?
– Givetvis helt enormt viktigt att Erik Johansson är redo för spel. Jag antar att han får gå in och ta hand om Gnagets innermittfält på samma sätt som han förstörde för Junior och Andersen mot Bajen. Annars handlar det om att kunna såra Gnaget på kanterna bakom deras wing backs, och givetvis att vinna fulspelet i närkamperna.

Vem eller vad fruktar du i AIK?
– Fruktar och fruktar, men de har en riktigt bra startelva i år tyvärr och har till råga på allt flytet med sig. Det är bara att tuta och köra, de är bra men inte överjordiska.

Annons

Fabian Ahlstrand, 23, 08 Fotboll-profil

Då var det dags för derby igen! Dina tankar?
– Alltid otroligt kul med derbyn, i alla fall på förhand. Man känner en extrem vinstlusta och det är få känslor som fotbollssupporter som är skönare än att slå AIK. 

Vilka är nycklarna för Djurgårdens del?
– Erik Johansson är ju så klart en nyckelfaktor på mittfältet, inte bara genom att bromsa Kristoffer Olssons framfart, utan även avlasta Mrabti i offensiven. Yttrarna (vilka det är nu som spelar) måste upp flera nivåer, och ja, egentligen hela laget. Men jag tror på Djurgården, även fast vi ligger där vi ligger så har vi en nivå i oss som kan störa alla lag. 

Vem eller vad fruktar du i AIK?
– Har stor respekt för AIK som lag. Men ska jag plocka ut en spelare så blir det Henok Goitom. Det är en fantastisk fotbollsspelare.

Annons


Erik Wallin, 37, hobbytyckare

Då var det dags för derby igen! Dina tankar?
– Mår. Skit. Samma skit varje gång men man älskar ju det trots allt. Det är ju tyvärr så att Gnaget med 99% säkerhet tar hem serien men kan vi slänga in en pinne i ekrarna och ge ett antal gnagare ångest är det värt entrépengen för alla Djurgårdare. Även om säsongen sen länge är körd så vore en derbyvinst mot största antagonisten oerhört skön för själen. Vi får se om Özcan har en räv bakom örat och vi går tillbaks till 4-4-2 som i matchen mot Peking, i den matchen var det ett bra drag och tror det skulle kunna vara bra även denna gång.

Vilka är nycklarna för Djurgårdens del?
– Att inte vika sig i mittfältskampen samt att våga pressa och inte sjunka för lågt. Gnaget kommer rimligen ha väldigt mycket boll och är duktiga på det så omställningsspelet måste vara snabbt och kliniskt. Sen måste vi ta ledningen, tyvärr är Gnaget bäst i serien på att förvalta en ledning men lyckas vi peta in bollen först och klockan tickar på kanske det kan bli lite geléknän på vissa i AIK. 

Vem eller vad fruktar du i AIK?
– De har en väldigt bra trupp i helhet men det är främst mittfältet som imponerat på mig. Plockar man något där så har Kristoffer Olsson verkligen kommit till sin rätt och Seb Larssons högerfot kan man inte underskatta på fasta. 

Annons