Derbyvinst för DIF och islossning för Bajen – omgångens lag

Omgång elva i Allsvenskan är färdigspelad och vi fick se ett spännande derby och ett Hammarby som vaknade till liv.
Fotboll Sthlm har valt ut de elva spelarna som gjorde bäst ifrån sig i Hammarby, AIK och Djurgården.

Annons

Elva matcher är nu spelade i årets allsvenska och omgången bjöd på säsongens första tvillingderby. Djurgården lyckades få med sig alla tre poängen och AIK bestämde sig för att det var dags att sparka Rikard Norling. I måndags var Hammarby tillbaka på vinnarspåret efter att ha vunnit mot Örebro SK med 3-0. Fotboll Sthlms redaktion har tagit ut omgångens lag i Stockholm.

Resultaten:
AIK – Djurgården 0-1
Hammarby – Örebro SK 3-0

Formationen är en 4-2-3-1-variant. 

Målvakt: David Ousted, Hammarby
ÖSK hade ganska svårt att skapa farliga målchanser mot Bajen i måndags. Erik Björndahl och Nahir Besara försökte testa dansken med ett par bra skott men 35-åringen behöll sin nolla intakt.

Högerback: Aslak Witry, Djurgården
Norrmannen blev stor derbyhjälte när han knorrade in en fin frispark med en kvart kvar att spela. Förutom målet såg han pigg ut på sin högerkant och hotade med att ta sig fram i farliga ytor.

Mittback: Jacob Une Larsson, Djurgården
Bjöd Eric Kahl i AIK på en flygtur när han tryckte till vid sidlinjen. Följsam och fysisk och såg dessutom väldigt trygg ut med bollen vid fötterna i trängda situationer.

Mittback: Mads Fenger, Hammarby
Mittbacken höll sig lägligt framme och kunde peta in en nickskarv vid målvaktens bortre stolpe för att göra 2-0 till Bajen. Såg stabil ut i backlinjen och fick hålla nollan.

Vänsterback: Tim Söderström, Hammarby
Susade fram längst med vänsterkanten under den första halvleken. Dribblade, fintade och hotade med öppnande passningar i farliga lägen för Bajen. Tog steget över som högerback i andra halvlek och såg minst lika pigg ut.

Defensiv mittfältare: Jesper Karlström, Djurgården
Kaptenen fick se Djurgården besegra AIK i Allsvenskan för första gången sedan 2011. Spelade tufft och fysiskt samtidigt som han var lugn och fin när bollen fanns i DIF:s ägo.

Defensiv mittfältare: Jeppe Andersen, Hammarby
Tryckte sig fram längst med högerkanten för att servera Ludwigson vid Hammarbys 1-0-mål. Såg pigg ut och hamnade ofta rätt i lagets intensiva press.

Högermittfältare: Aimar Sher
Den unge talangen fick chansen som ytter när Muamer Tankovic saknades i matchtruppen. Väldigt trygg med bollen vid fötterna och hittade många fina passningar som borde ha givit en assist eller två.

Offensiv mittfältare: Abbe Khalili, Hammarby
Skarvade först fram en assist till Fenger på en hörna och stod sedan för ett av säsongens hårdaste skott när han dundrade in en frispark från 30-meter. Mittfältarens bästa prestation i Hammarbytröjan.

Vänstermittfältare: Eric Kahl, AIK
Kahl fick göra derbydebut i ett pressat läge för AIK men tog sig verkligen an utmaningen. Trygg i defensiven och såg kvick och teknisk ut när han tog sig fram in på Djurgårdens planhalva.

Anfallare: Gustav Ludwigson, Hammarby
Fick trycka in sitt tredje mål för säsongen och stod i vanlig ordning för en intensiv press längst upp i anfallet. Fick bytas ut i halvlek efter att ha sprungit slut på sin energi men var fortfarande väldigt viktig för Hammarby.

Foto: Bildbyrån

Annons