Danielson efter derbymålet: ”Jaså, Bosse lämnar ifrån sig tronen?”

Marcus Danielson avgjorde derbyt mot AIK.

En dröm som gick i uppfyllelse, berättade mittbacken efter 1-0-segern.

Annons

Djurgårdens mittback hade dröjt sig kvar efter en hörna när bollen plötsligt damp ner framför honom med knappa tio minuter kvar av derbyts ordinarie speltid.

Träffen med högerfoten blev perfekt och bollen seglade in i bortre hörnet bakom AIK:s målvakt Kristoffer Nordfeldt. 1-0 till Djurgården, vilket också blev slutresultatet.
– En fantastisk känsla. Det betyder jättemycket, det har varit en dröm sedan jag kom till Djurgården att avgöra ett derby och att få göra det på hemmaplan mot AIK är fantastiskt. Vi var det bättre laget hela matchen, säger Danielson.

Segern mot AIK var den tredje raka vinsten i Allsvenskan för ett Djurgården som hittat formen efter en knackig start.

– Vi har tagit steg hela tiden, vi har tre segrar och tre nollor. Det är väldigt skönt för oss alla, men framförallt backarna och målvakt. Just känslan av att det är svårt att göra mål på oss, tidigare har det känts som att det blivit mål på allt, säger Danielson och fortsätter:

– Det är alltid skönt att bryta en dålig trend, och jagt ror vi kan bygga vidare på det här. Det är även bra att AIK vet att det är svårt att möta Djurgården.

Bosse Andersson kallade dig för kung i stan.

– Jaså, han lämnar ifrån sig den tronen? Nä, det låter bra, ikväll i alla fall. I kväll ska jag och hela Djurgården njuta, men sen får vi se fram emot nästa match.