Cluj imponerade av Djurgården: ”De är favoriter”

Djurgården är favoriter inför mötet mot rumänska Cluj.
Det menar i alla fall rumänernas tränare Dan Petrescu.
– Det här är som att spela mot Celtic eller Rennes, jag ser ingen skillnad, säger den förre Chelsea-backen till Fanatik.

Annons

På torsdag ställs Djurgården mot rumänska Cluj, ett lag som nådde hela vägen till åttondelsfinal i Europa League förra året. Där föll man mot Sevilla på målskillnad efter två oavgjorda matcher.

Tränaren Dan Petrescu har dock stor respekt för Djurgården, som är laget som han inför lottningen sa att han absolut inte ville få.
– Det här är som att spela mot Celtic eller Rennes, jag ser ingen skillnad. Vi måste göra en fantastisk match för att vinna. Djurgården är favoriter då de spelar hemma på sitt konstgräs, plus att de har många bra spelare, säger tränaren till Fanatik och lägger till statistik där man kan misstänka att han räknat in januariturnéer för Sverige och Norge.
– Djurgården har åtta spelare som spelat för det svenska landslaget, tre i det norska landslaget och två från Zambia.

Petrescu säger att man har scoutat Djurgårdens senaste matcher och är imponerad över sitt kommande motstånd.
– Det är ett starkt och organiserat lag. Vi behöver också tur för att gå vidare. De har haft lite skador, men i deras sex senaste matcher har de aldrig använt samma lag. Det är uppenbart att de har många lösningar inom truppen.

Vinnaren av mötet på torsdag ställs mot de finska mästarna KuPS eller litauiska Suduva.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: Berg fortsatt borta för Djurgården – flera tillbaka i träning

LÄS MER. Månsson: Sagan om inspektören och utredningen som stoppades

Annons