Buya Turay tror på spel i helgen: ”För mig känns det bra”

Djurgården ser ut att få ett tillskott till cupmatchen mot Hässleholm på lördag.
Mohamed Buya Turay deltog under hela träningen på torsdagen.
Stjärnan är själv förhoppningsfull om speltid.

Annons

Djurgården inledde gruppspelet i Svenska cupen förra helgen när Frej gästade Tele2 arena. Resultatet skrevs till 2-1 vinst för blåränderna och i anfallet startade Adam Bergmark Wiberg.
– Jag skulle ha gjort mål, det var många bra chanser. Men det viktigaste är att vi vann, säger Mohamed Buya Turay när Fotboll Sthlm träffar honom efter torsdagens träning.
Buya hoppas kunna spela i helgen.
– För mig känns det bra, men jag vet inte för dem (tränarduon Lagerlöf/Bergstrand).
Lagerlöf ligger lågt på frågan om Buya ska spela på lördag.
– I dag var första gången han var med på någonting mer än bara lite jogging, egentligen. Så det får vi ta dag för dag och se hur snabbt det går. Men det ska vara ganska okej i alla fall, det ska inte behöva vara något långvarigt, säger Lagerlöf.
Det rörde sig om en lårskada?
– Det var en ordentlig lårkaka på ett ställe där han hade en gammal skada sedan tidigare, så det var det som ställde till det.

Två andra viktiga spelare som snart är tillgängliga igen är Jonathan Augustinsson och Fredrik Ulvestad. Både Augustinsson och Ulvestad var med i både fys- som fotbollsövningar – men klev av i sista momentet.
– Det ser mycket bättre ut nu, jag var med hyfsat mycket i dag. Så jag tror det blir bra framöver, säger Ulvestad.
Varför klev du av träningen i slutet?
– Det var planen, bara för att ta steg för steg. Det är bara några skavanker men det är inget farligt.
När räknar du med att vara tillbaka på planen, fullt ut?
– Jag tränade nästan fullt i dag så jag räknar med att vara tillbaka i slutet på denna vecka eller nästa vecka.
Kan du vara tillgänglig i cupmatchen mot Elfsborg?
– Ja, det kan vara möjligt. Jag hoppas det.

På innermittfältet har både Kevin Walker och Jesper Karlström imponerat i Ulvestads och Ajdarevics frånvaro. När många spelare är på väg tillbaka får dock inte Thomas Lagerlöf huvudvärk över alla alternativ.
– Vi ska nog anstränga oss för att få in så många bra spelare som möjligt, eller få in spelare som är i form på planen. Så att det känns bara positivt om de har möjlighet att konkurrera ut de som spelat hittills. Då kommer vi bli ännu bättre, säger Lagerlöf.
Ulvestad var en nyckelspelare för Djurgården i fjol, hur ser du och Kim Bergstrand på honom?
– Vi räknar ju med att han ska ta kliv, vi ser potential i honom att göra bättre ifrån sig än förra året. Men då måste han se till att hålla sig i form och vara skadefri, det är ju prioritet ett. Han är en jätteduktig fotbollsspelare som vi kommer få massor av nytta av i år, det är jag övertygad om.
Är det realistiskt att hoppas på speltid för Astrit Ajdarevic redan på lördag?
– Jag tror vi ska sikta lite längre fram. Vi ska nog skynda långsamt, se till att han är i ordentlig form. Även om han själv vill spela så fort som möjligt, men han får gärna visa att han klarar av att komma i form på kort tid. Då blir han tillgänglig snabbare.
Kanske mot Elfsborg?
– Vi får se.

FOTO: Bildbyrån