Bråtveit om sitt utspel: ”Kommer aldrig att hålla käften”

Efter petningen i derbyt öppnade PK Bråtveit för att lämna Djurgården. Ett utspel som verkar livat upp stämningen på Kaknäs.
– Bosse kom in till mig på gymmet och frågade hur Uno-spelet gick. Vi spelar inte Uno, vi spelar plump. säger målvakten med ett leende. 

Annons

Per Kristian Bråtveit petades i derbyt mot Hammarby, något som norrmannen var långt ifrån nöjd med. Under veckan har målvakten varit rubrikernas man efter att han öppnat för att lämna klubben ifall han inte får speltid under hösten.

Sportchefen Bosse Andersson svarade på kritiken och gav Bråtveit en rejäl passning när han gästade podcasten Studio Allsvenskan.

– Jag fattar också att han vill spela. Men först måste han börja träna. Han är inte här för att spela Uno och sitta i rehabrummet – då kommer han inte att spela.

När Djurgården tränade under torsdagen saknades målvakten återigen då han var inne med klubbens fysteam i gymmet och körde rehabilitering. Efteråt kom Bråtveit ändå ut och träffade Fotboll Sthlm på Kaknäs.

Hur mår du under den här lilla turbulenta perioden?
– Nu har jag fått en känning i knäet så jag har inte fått träna den här veckan. Jag har bara varit på gymmet och tänker inte så mycket på det. Det här handlar om en petning som jag inte höll med om och det blev lite bråk, men det är en del av sporten. De får tåla när de kommer och gnäller på mig att jag gnäller lite tillbaka, men humöret är uppe.

Vinner du på Uno?
– Vi spelar inte Uno, vi spelar plump eller americano, säger han med ett stort leende.

Under sin tid i Djurgården har Bråtveit gjort sig känd som en spelare som inte duckar för att berätta om hur han tänker och känner. Något som han vill fortsätta att göra även fast det väcker reaktioner.
– Man måste kunna ge varandra kritik, det går inte att bara gå runt och hålla med varandra. Det utvecklas ingen av, varken vi spelare eller ledarna. Hade jag hållit med tränarna hade jag sagt att det var rätt att peta mig. Jag håller inte med så då måste jag kunna säga till då det ska vara högt i tak, säger han och fortsätter:

– Jag kommer aldrig att hålla käften om jag inte håller med om någonting. Det är sådan jag är som person även fast folk kanske blir lite arga på mig.

En person som uppskattar norrmannens utspel är sportchefen Bosse Andersson som snarare är positiv till rubrikerna.
– Bosse gillar när jag är öppen och säger till, då får han chans att säga till mig också. Det är då det blir en bra stämning.

Har det varit en bra stämning idag på Kaknäs?
– Ja, Bosse kom in till mig på gymmet och frågade hur Uno-spelet gick, det är på den nivån. Det är inget ont blod. Vi måste skämta med varandra även om det är en svår situation.

I helgen ställs Djurgården mot serieledarna Malmö FF i ett tufft möte på Tele2. Bråtveit är osäker på spel då hans knä fortsatt är svullet.
– Jag skulle kunna spela ifall det plötsligt blir bättre, men det får fysteamet svara på. Jag är såklart sugen på att spela och vill vara med.

Gör det ont?
– Det gör ont när jag går ner i knäböj, men jag vet inte vad det är. Fysteamet sa att det inte var något med menisken i alla fall, så det var skönt.

Du bör vara tillbaka i träning då hyfsat snart?
– Ja, träningen på gymmet är det värsta som finns. Den är tuffare än att träna fotboll, så folk ska inte tro att jag är på gymmet för att jag vill.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER. Oskar Månsson: Ska en stängd liga rädda klubbarna?

LÄS MER. Öppnar för nyförvärv i vinter: ”Blir en större omsättning”