Bosse om fruns cancersjukdom: ”Livet varar inte för evigt”

Bosse Andersson har varit med om att ta Djurgården från krisläge till pokaler och Europaspel.
Under tiden har hans fru behandlats för cancer två gånger.
– Det finns alltid med. En osäkerhet. Det är inte över, säger sportchefen till DN.

Annons

2013 kom Bosse Andersson tillbaka till ett fallfärdigt Djurgården. Ekonomin var körd i botten och avståndet till toppen långt, men under det senaste decenniet har DIF åter blivit ett av landets ledande fotbollslag.

Under samma period har Bosse Anderssons fru Kicki behandlats för cancer två gånger.
– När man är inne i ett ekorrhjul finns det saker där som får en att fatta att fan, livet varar inte för evigt. Man kan råka ut för sjukdomar, och det har jag varit med om. Man sitter i en karg miljö och så är det någon som säger: ”Du har can…”, säger Djurgårdens sportchef till DN.

Oron för bakslag finns ständigt där i familjen.
– Man lever med ständiga provtagningar och ibland kan det vara dåliga värden, som det varit under sommaren. Det finns alltid med. En osäkerhet. Det är inte över.

Djurgårdens sportchef berättar att förståelsen från kollegorna i Djurgården har varit stor. Ibland har arbetsprestationerna påverkats av privatlivet, men så har det fått vara. Bosse Andersson menar också att han blivit mer effektiv i att ta beslut till följd av livserfarenheterna.
– Missförstå mig rätt men, man har alltid skjutit på en del saker. Nu är det mer: ”Nämen, vi gör det här.” Du måste njuta lite av livet. Och det har jag tid att göra.