Bittert, Djurgården – utslagna ur ECL efter drama

LUZERN.

Chanserna radades upp och Djurgården gjorde en av säsongens bästa halvlekar i returmötet mot FC Luzern.

Effektiviteten fanns dock inte där, och efter 1-1 och 2-3 totalt är Djurgårdens Europaäventyr över.

Annons

Djurgården kom till matchen på Swissporarena med ett 1-2-underläge från det första mötet mot FC Luzern på Tele2 arena och var således tvungna att vinna på bortaplan för att ta sig vidare till nästa runda i Europa Conference League.

Det var dock hemmalaget som startade bäst och när ledningsmålet kom i den 26:e minuten var det inte helt ologiskt. Målet kom efter ett långt inlägg efter en hörna där Djurgården uppträdde passivt i försvaret. Under resten av halvleken hade schweizarna kontroll på spelet, men på stopptid i första halvlek fick Joel Asoro ett läge på högerkanten varifrån han avancerade och avslutade distinkt vid bortre stolpen. 1-1 och spänningen i matchen var tillbaka.

I andra halvlek var det Djurgården som dominerade eftertryckligt.

I den 57:e minuten hade Jacob Une Larsson en dubbelchans vid en hörna där det sista avslutet gick högt över. Kort senare var det Rasmus Schüller tur att få läget vid en hörna men mittfältarens volleyavslut gick tätt utanför. Nästa chans gick till Joel Asoro som från ett snarlikt läge som vid målet avslutade lågt just utanför stolpen.

När det återstod sju minuter kom Hampus Finndell högst på ett inlägg från Haris Radetinac, men inte heller då kom utdelningen. Nicken gick i en båge strax utanför. I den 87 minuten fick Finndell ett ännu bättre läge i straffområdet, men målvakten kom ut och gjorde sig stor.

I minut 89 var det Luzerns tur att bränna en jättechans, innan Marcus Danielson hade matchens sista läge med en nick som målvakten styrde undan.

När klockan tickat upp på minut 96 blåste domaren i pipan för sista gången och förkunnade av FC Luzern är vidare till nästa runda i Europa Conference League.