Bärkroth skräms inte av tuffa konkurrensen: ”Jag har mer att bevisa”

Inför säsongen har Albion Ademi och Joel Asoro värvats in för att spetsa till konkurrensen i Djurgården.
Något som inte skrämmer Nicklas Bärkroth.
– Jag är längre fram än jag brukar vara under försäsongen, säger han till Fotboll Sthlm. 

Annons

Nicklas Bärkroth förbereder sig inför sin fjärde säsong i den blårandiga tröjan. Trots att han varit med och vunnit ett SM-guld under sin tid i Djurgården har hans sejour i klubben präglats av skadebekymmer.

Förra året startade Bärkroth enbart åtta matcher i Allsvenskan. Under säsongen var bortamatchen mot IFK Norrköping den enda gång där han fick förtroendet att spela 90 minuter.

I år ska det bli annorlunda för göteborgssonen som hållit sig skadefri under vintern.
– Ja, peppar, peppar. Jag har fått vara med hela tiden, och utan att sticka ut hakan för mycket, det har inte varit jättevanligt hittills under min tid i Djurgården. Tidigare försäsonger har präglats av problem, det är viktigt att jag är med hela tiden i år.

Under försäsongen har Nicklas Bärkroth varit med och spelat tre träningsmatcher med Djurgården. Totalt har det blivit ett mål och två assist.
– Det är kul att vi är igång igen, sedan är det roligt med nästan ett helt nytt lag som ska komponeras ihop. Jag ser fram emot det här året väldigt mycket och har fått en bra försäsong i kroppen. Att jag startat med poäng i alla matcher jag spelat är ett tecken på att jag är längre fram än vad jag brukar vara under försäsongen.

Inför säsongen har Djurgården värvat in Albion Ademi och Joel Asoro. Två spelare som kan spela på kanterna och konkurrerar med Bärkroth, Haris Radetinac och Edward Chilufya. Tränaren Thomas Lagerlöf menar att det har behövts förstärkning på positionerna.
– Vi har känt att vi har behövt yngre spelare med mer fart. Nu kommer Albion och Joel in med just det, sedan har vi Chili och Bärkroth som är hela. Plötsligt har vi fler spelare som kan spela på de positionerna.

För många?
– Det får vi se, det är bara elva personer som kan spela varje vecka.

Ser du snarare att ni bantar truppen idag mer än att ni fyller på?
– Ja, vi behöver inte fler spelare rent numerärt. Det är snarare om man får något skadeproblem som vi eventuellt behöver någon mer.

I vintras ryktades IFK Göteborg vilja värva hem Bärkroth, ett rykte som spelaren själv var tydlig med att det inte stämde. Istället är han beredd att stanna i Djurgården och kämpa om att ta en plats i startelvan.
– Det är jättebra med konkurrens och så ska det vara i en storklubb som Djurgården. Kan man inte hantera det ska man söka sig till något annat. Personligen känner jag att det blir en rolig utmaning. Jag har mer att bevisa än vad jag fått visa under de två senaste säsongerna, men självförtroendet ökar i takt med att jag håller mig frisk.

LÄS MER. Oskar Månsson: Djurgården I vs Djurgården II – så står sig truppen

LÄS MER. Ett snabbare DIF siktar mot cupguld: ”Förbättrat oss markant”