Badji om superbudet: ”Spelar för min karriär, inte för pengarna”

Pengarna var stora både för Djurgården och Aliou Badji.
Men 21-åringen nobbade budet från Kina.
– Jag vill inte spela i Kina, det hoppas jag att folk förstår, säger Badji till Fotboll Sthlm.

Annons

Övergången hade gett Djurgården runt 50 miljoner och Aliou Badji ungefär lika mycket över tre år. Men för Badji var det ändå inte ett alternativ att skriva på för Hebei China Fortune.
– Jag spelar för min karriär, inte för pengarna, säger han till Fotboll Sthlm efter träningspasset i Vinnarhallen på Bosön där Djurgården håller till på försäsongen.
– Jag är för ung för att gå till Kina. Jag har varit här i tre år och jobbar hårt för att bli bättre. Det hade inte varit rätt steg att ta nu. Hade jag varit 26-27 år hade det varit en annan sak. I somras kunde jag gå till Saudiarabien eller Egypten men det var inte aktuellt. Jag berättade det inte för Djurgården eftersom jag visste att jag inte ville gå dit.
Var det ett svårt beslut?
– Jag sa nej direkt. Alla jobbar för pengar men jag har gott om tid att tjäna pengar senare i karriären.
Är Frankrike ett bättre steg för dig?
– Ja. Om jag går dit och gör det bra kanske jag kan spela i Premier League efter det, vem vet? Jag vill spela i en stora ligorna i Europa. Där syns jag mer också.

Annons

Hur var snacket med Bosse Andersson idag?
– Det var hårt. Han ville att jag skulle gå för det var stora pengar för klubben. Men jag tror att de flesta förstår mitt val. Det var ett hårt snack. Men även om han är arg så tror jag att han förstår.
Förstår du honom?
– Ja, det kan jag göra. Men jag kan inte döda mig själv. Jag gillar honom för att jag vet att han jobbar hårt för klubben. Jag är också glad om klubben kan göra en bra transfer. Men Kina? Nej, det ville jag inte.
Är dörren helt stängd för Kina? Säg att de kommer tillbaka med ett ännu större bud…
– Man vet aldrig vad gud bestämmer för dig. Om gud vill att jag ska gå till Kina så gör jag det, men jag tror att gud har en annan plan för mig.
Tror du att du spelar i Djurgården i år?
– Det vet jag inte. Nu är jag tillbaka och tränar. Men vi vet inte helt säkert vad som händer förrän den 31 januari.