Bosse Andersson: ”Nyholm var vårt bästa alternativ fem i tolv”

Djurgården har värvat Jesper Nyholm, senast i rivalen AIK.
En kontroversiell transfer som väcker känslor hos många supportrar.
– Det kan bli kortsiktigt och det kan bli långsiktigt och då var detta det bästa alternativet fem i tolv, säger Bosse Andersson till Dplay

Jesper Nyholm, som har stöttats av AIK under hela sin rebahperiod, är klar för Djurgårdens IF inför den allsvenska säsongen. Transfern, som sker efter att de svenska mästarna fått Alexander Abrahamsson skadad igen, har stött på många reaktioner.

Sportchefen Bosse Andersson är medveten om att det är en känslig övergång, men säger också att de konstiga tiderna tvingat fram beslutet.
– Vi har stor respekt för att han har förflutet i AIK. Vi hade tät dialog med AIK och det var inget lätt beslut att fatta. Samtidigt håller vi på med proffsfotboll. Spelarna måste ha ett jobb och vi erbjöd honom ett kontrakt som låg i linje med läget vi är i, berättade han för Dplay och tillägger:
– Det kan bli kortsiktigt och det kan bli långsiktigt och då var detta det bästa alternativet fem i tolv.

Jesper Nyholm har tidigare spelat i Sirius där han hade Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf som tränare.
– Kim och Tolle känner honom väl, jag känner honom mycket väl och vi var eniga även om det var ett spektakulärt beslut. Det är proffsfotboll som vi håller på med och det är tuffa tider. Det får man ha respekt för, säger Andersson.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: Silly season-bloggen – Skrällen: Jesper Nyholm klar för DIF

Annons