Silly season-bloggen: Bodö/Glimt förhandlar med Bajen och DIF

På den här bloggen ger vi er uppdateringar kring AIK:s, Djurgårdens och Hammarbys silly season.

Vi refererar vad andra skriver, bedömer trovärdigheten och publicerar egna nyheter.

Annons

21 februari.

Rockad i Bodö/Glimt, Djurgården och Hammarby.

✓ Enligt Fotbollskanalen ska norska Bodö/Glimt vara nära att acceptera ett bud på 20 miljoner kronor från Djurgården. Spelaren det handlar om är 20-årige yttermittfältaren Tobias Gulliksen. Sportchef Bosse Andersson väljer att inte kommentera frågan.

– Jag har ingen anledning att kommentera det, säger Bosse Andersson till Fotbollskanalen.

✓ Om Tobias Gulliksen säljs till Djurgården innebär det att en plats i Bodö/Glimts trupp öppnas upp. Nu uppger Sportbladet att ersättaren kan vara klar. Han finns i Hammarby och heter August Mikkelsen. Enligt tidningen ska Bodö/Glimt ha lagt ett första bud på Mikkelsen som Hammarby har nobbat. Sportbladet uppger samtidigt att man inte planerar att sälja sin 23-årige norrman och tiden får utvisa om det kommer ett nytt bud på spelaren.

✓ AIK kommer inte att sälja Collins Sichenje till Mjällby. Detta meddelar sportchef Thomas Berntsen till Fotboll Sthlm.

– Det har jag inte hört någonting om. Vi har inte hört någonting från Mjällby, säger Berntsen.

✓ Djurgården har lagt bud på Patric Åslund i Västerås, detta enligt Sportbladet. Den centrala mittfältaren gjorde ett mycket fint fjolår i VSK och var en av de bättre spelarna i vinstmatchen mot Hammarby förra helgen. Budet från Djurgårdens sägs dock ha nekats då VSK gärna behåller 21-åringen. Mittfältaren har kontrakt till 2025.

✓ Ny ytterback på väg till AIK. Det har tidigare rapporterats frekvent kring att AIK vill förstärka på ytterbackspositionen. Helst av allt vill man värva en svensk spelare då utlänningskvoten redan är fylld. Adam Andersson, 27, sägs vara ett av namnen AIK undersöker.

– Han är ett alternativ, säger Berntsen till Fotboll Direkt.

Till Fotboll Sthlm säger Berntsen att en värvning kan ske inom kort – och längre fram i tiden.

– Det kan vara väldigt nära och det kan vara väldigt långt fram så ja, vi får se, säger Berntsen.

✓ Djurgården förhandlar med den gamla skyttekungen Samuel Adegbenro. Enligt Expressen ska Djurgården ha lagt ett första bud på Norrköpings gamla skyttekung. Sedan 2022 befinner sig Adegbenro i Kina och Beijing Guoan FC. Enligt tidningen kan ett lån även vara på tapeten.

✓ Abdussalam Magashy klar för Kalmar FF. Under tisdagen kommunicerade AIK att de kommit överens med Kalmar FF om en övergång för mittfältaren. Summan det handlar om är en klass I försäljning (enligt AIK:s klassificering) och befinner sig mellan 0-250 000 kronor.

✓ Djurgården är detaljer från att värva en dansk ytterback från Haugesund. Den norska tidningen Nettavisen rapporterar om att Peter Therkildsen, 25, är detaljer från en övergång till DIF. Blåränderna sägs ha fått ett bud accepterat och spelaren kommer, om inte något oförutsett händer under läkarundersökningen, att presenteras av Djurgården inom den närmaste tiden.

✓ Besard Sabovic ser ut att lämna Djurgården. Enligt Expressen sägs mittfältaren vara nära en övergång till BP. Konkurrensen på DIF:s mittfält kommer sannolikt att leda till få minuters speltid för Sabovic. BP och DIF sägs vara mycket nära en övergång där båda klubbarna hoppas på att slutföra förhandlingen inom de närmsta veckorna.

✓ Fortfarande ovisst kring AIK:s provspelare. Under vintern har anfallaren Emmanuel Gono och mittfältaren Stanley Wilson varit en del av gnagets träningstrupp. Sportchef Thomas Berntsen är imponerad över spelarna men menar samtidigt att det finns god kvalitet i AIK:s akademi.

– De har varit bra men så har vi många duktiga egna spelare och det blir en värdering man får göra mot dem. Det är flera av våra unga spelare som har varit med under vintern och som har fått ut mycket nytt av en ny träningsmiljö, säger Berntsen till Fotboll Sthlm.