Månsson: Årets bästa spelare i Stockholm – här är mina elvor

BLOGG. Vilka var årets bästa spelare i 08-fotbollen? Facit kommer!

Den här förmiddagen roade jag mig med att ta ut årets bästa Stockholmselva. Eller de två bästa rättare sagt, för varför nöja sig med ett a-lag när man ändå är igång? Jag har bara tagit med spelare som har presterat över större delen av säsongen och därför faller till exempel Sebastian Larsson och Pa Dibba bort.

Det blev två 4-4-2-elvor där andrauppställningen är fint balanserad. A-lagets mittfält fick jag inte riktigt till, så där fick Kristoffer Olsson vandra ut i en Brolin-roll till höger. Men annars så: perfektion!

Annons

Målvakt: Oscar Linnér, AIK
Tio insläppta bollar på 21 matcher säger det mesta. En rakt igenom gedigen säsong där misstagen i stort sett helt skalats bort. Linnér ser ut att säljas i vinter, vilket bör bli en fin affär för AIK.

Högerback: Björn Paulsen, Hammarby
Det danska yrvädret var råstark som mittback i år, men när han vikarierade till höger var han nästan ännu bättre. Grym säsong med nio poäng i tillägg till försvarsjobbet.

Mittback: Per Karlsson, AIK
Per Karlsson är inte bara Allsvenskans sämste målskytt, han är även seriens främste försvarare. Det här året var “Pertan” skickligare än någonsin.

Mittback: Robin Jansson, AIK
Uppträder som om han hade spelat i Allsvenskan i tio år. Robust, snabb, brytningssäker och hyfsat uppspelsskicklig. Till det: matchvinnaregenskaper. Bör vara given på landslagets januariturné.

Vänsterback: Neto Borges, Hammarby
Känns alltjämt undervärderad. Spelskicklig och behärskad vänsterback som sköter defensiven lika väl som offensiven. Bör kunna utveckla fysiken – i så fall kan han spela på den allra högsta nivån.

Högermittfält: Kristoffer Olsson, AIK
Årets spelare i Allsvenskan? Koffe snurrade runt med boll och motståndare efter behag i omgång efter omgång. Oöverträffat lokalsinne.

Mittfält: Enoch Kofi Adu, AIK
På gul, man! Ett givet val i den här elvan. Perfekt rollspelare och obrutet lojal på AIK:s tremannamittfält. Adu är också en delförklaring till Kristoffer Olssons stora genombrott.

Mittfält: Junior, Hammarby
Den mystiske Junior var tillsammans med Hamad och Djurdjic den viktigaste spelaren för Bajens framsteg i år. Svårslagen både som bollvinnare och djup spelfördelare. Olyckligt korsbandsskadad på slutet av säsongen.


Vänstermittfält: Jiloan Hamad, Hammarby
Minns ni hur det såg ut i våras? Hammarby radade upp vinster och ingen var bättre än Jiloan Hamad. Snuddade vid VM-truppen.

Anfallare: Nikola Djurdjic, Hammarby
Jag har nog aldrig sett ett sådant presspel från en allsvensk anfallare förut. Djurdjic satte standarden och drog med lagkamraterna i det höga försvarsspelet. Såphal i straffområdet dessutom: 13+5 poäng under året.

Anfallare: Henok Goitom, AIK
Mästarnas store strateg tar förstås en plats här. Ledare på och utanför plan som alltid lyfter sina medspelare. Närapå identiskt facit som Djurdjic: 12+5. MVP-vibbar.

Annons

Jag tog som sagt ut en andraelva också, en ovanligt stark sådan. Den enda positionen som jag var tvungen att fundera ordentligt på var om jag skulle välja Markus Danielsson eller David Fällman i mittförsvaret. Där var det i stort sett hugget som stucket mellan kusinerna (ja, de är faktiskt det).

Målvakt: Johan Wiland, Hammarby

Högerback: Daniel Sundgren, AIK
Mittback: Alexander Milosevic, AIK
Mittback: Markus Danielsson, Djurgården
Vänsterback: Heradi Rashidi, AIK

Högermittfält: 

Muamer Tankovic, Hammarby
Innermittfält: Jeppe Andersen, Hammarby
Innermittfält: 
Fredrik Ulvestad, Djurgården
Vänstermittfält: Tarik Elyounoussi, AIK


Anfallare: Kerim Mrabti, Djurgården
Anfallare: Aliou Badji, Djurgården

Nå, vad säger ni? Ska vi fortsätta diskussionen på sociala medier?

Annons