Wesström hoppas på ny tränare redan idag: ”Hade varit det bästa”

AIK valde att sparka Rikard Norling från tränaruppdraget.
I en intervju med Sportlib säger klubbdirektören Björn Wesström att klubben hoppas kunna anställa en ny tränare redan idag.
– Det absolut bästa hade varit om vi fick klart med den kandidaten vi önskar redan idag, säger han till Sportlib

Annons

AIK förlorade derbyt mot Djurgården i söndags. Det blev droppen som fick bägaren av tålmod med Rikard Norling att rinna över. Under måndagen kom beskedet att man går skilda vägar med tränaren som var med och vann SM-guld med klubben så sent som 2018. I en intervju med Sportlib pratar klubbdirektören om vilket ansvar Wesström har för situationen som har uppkommit.
Jag har ett stort ansvar. Det var jag har anställt Norling och hans stab och skrivit avtal med alla spelare. Det är klart att jag har en stor del i det, men jag lämnar det till andra att värdera vad det är förknippat med för konsekvenser för framtiden. Jag kan inte bedöma vad som är bra för AIK i det fallet. Det är inte mitt jobb eller ansvar.

Klubbdirektören säger också att AIK hoppas att få klart med en ny tränare redan under onsdagen.
– Just nu är laget ledigt, men det var planerat sedan innan. Det absolut bästa hade varit att vi får klart med den kandidaten vi önskar idag så att vi kan börja jobba direkt.
– 
Vi har träffat tre kandidater, där är vi. Det är utifrån en bruttolista som är enorm. Den listan blir betydligt större den dagen man meddelar att AIK byter tränare. Då öppnas det upp möjligheter som man inte kan ha koll på.

Vilka kanditaterna är säger inte Wesström i intervjun men han säger att klubben har koll på personerna sedan innan.
– De tre kanditaterna vi har träffat sedan i förrgår har vi har haft god koll på sedan tidigare.

Wesström förklarar också hur processen att börja spela med ett nytt spelsätt kom till.
– Jag vet att alla inte tyckte att det var svinroligt att kolla på AIK 2018, men alla tyckte att det var kul att vi vann. När man kommer fyra (2019, reds anm.) och spelar på ett liknande sätt är det inte så roligt längre. Då startade vi ett arbete där framför allt utvecklingsfrågan var i fokus. Man har i en sportslig verksamhet två ben, ett resultatben och ett utvecklingsben, vi kände att det var för lite utveckling.
– Vi kände att vi höll på att såga av utvecklingsbenet från AIK. Om du bara står på resultatbenet och du börjar tappa poäng som du har kalkylerat för så överlever du inte. Det handlar om att bygga en verksamhet som renderar i resultat och utveckling för att ta oss framåt.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: Rikard Norling om tiden i AIK: ”Jag har njutit varje dag”

LÄS MER: Bartosz Grzelak ett av alternativen för AIK: ”Kompetent”

Annons