Rikard Norling om tiden i AIK: ”Jag har njutit varje dag”

Under måndagen meddelade AIK att man sparkar Rikard Norling från uppdraget som tränare.
Norling själv uttryckte sina känslor för klubben på en presskonferens på Friends arena.
– Jag är stolt över mycket, säger den tidigare AIK-tränaren när han ser tillbaka.

Under söndagen förlorade AIK mot rivalerna DJurgården på Friends arena. Det blev droppen som fick bägaren att rinna över för klubben som tog SM-guld 2018. Under måndagen meddelade klubben att Rikard Norling lämnar klubben med omedelbar verkan. På en presskonferens under eftermiddagen pratade Norling med media om beslutet och sina känslor efter beskedet.
– Jag mår okej, det är klart att det tar på en. Jag var mer i obalans och hade en identitetskris förra gången jag gick från AIK. Jag berättade för min 10-åriga son idag. Han bröt ihop och jag behövde förklara att jag är fotbollstränare, inte AIK-tränare. Han tänkte att hans kompisar kanske inte skulle tycka honom längre. Det är sånt som tar en, mer än att inte jag kan hantera det. 

AIK har tagit tolv poäng på de elva inledande omgångarna och har redan släppt in fler mål än vad man gjorde under hela säsongen 2018. Norling har förståelse för situationen men om han hade fått bestämma hade han suttit kvar som AIK-tränare.
– Jag hade gärna velat å ena sidan men å andra sidan är det AIK jag verkar i. Jag inser det att det kommer till en viss gräns när det blir svårt, det är otroligt mycket runt omkring som påverkar, säger han.

Tränaren fick frågan om vad han tar med sig mest från sin andra sejour i klubben.
– Det är klart att SM-guldet är fantastiskt. Att få se Robin (Jansson) stå på knä på i Kalmar efter att ha gjort mål. Till och med Pertan sprang och firade. Det är klart att det är fantastiskt. Sen är jag är jävligt stolt över att jag fick en tröja efter att jag gjort 300 matcher. Den grejen, att man har så många matcher i klubben, det är jag jäkligt stolt över. Jag är stolt över mycket, jag är glad över mycket. Jag har njutit varje dag. 

Tränaren utesluter inte att det blir en tredje sejour i AIK.
– Det är inte omöjligt. Efter att jag fick sparken från Brann gjorde jag en resa. Jag hade träffat Björn ifall det skulle bli dåliga resultat i klubben. Då var jag gamla vanliga Norling som lämnade AIK. Och när jag fick gå från Brann så gjorde jag en utvecklingsresa, det var precis det han (Björn) ville höra. Det är min ambition att göra igen, att bli ännu vassare från där jag är nu. Jag har gjort ett bra jobb. Men jag behöver bevisligen bli ännu bättre.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: Hansson: AIK 2020, Allsvenskans näst sämsta offensiv och defensiv

LÄS MER: Daniel Sjöberg: AIK har en mängd frågor att besvara om framtiden

Annons