Tror att Mjällby kan komma före AIK: ”Vet vad klubben är kapabel till”

AIK:s målvaktslöfte Samuel Brolin spås en stor framtid.
I år ska han spela i Mjällby, men till nästa säsong är siktet inställt på en ordinarie plats i Gnaget.
– Jag tycker att jag är kapabel att vara förstemålvakt i AIK redan i år, säger Brolin till Sportbladet.

Annons

20-årige Samuel Brolin har länge pekats ut som ett stort löfte. Fotboll Sthlm rankade nyligen den två meter långe målvakten som sexa bland talangerna under 21 år i de tre stora 08-klubbarna.

I fjol spelade Brolin samtliga matcher för Akropolis som gick överraskande starkt i Superettan. I år är han utlånad på nytt, den här gången till Mjällby.

I en intervju med Sportbladet tror Brolin att Blekinge-laget på nytt kan komma före AIK i tabellen (i fjol blev lagen femma respektive nia).
– Absolut. Det tror jag. Mjällby ska komma så högt upp som möjligt, säger Brolin.
– Det ska bli kul att fajtas högt upp i tabellen. Det är därför det var en så kul utmaning. Mjällby kom högt upp förra året och var verkligen gediget intresserade av mig. Det var ett stort skäl till att jag valde Mjällby, att jag vet vad klubben är kapabel till. Det är en fin förening med stora målsättningar.

Brolin berättar att han får mycket stöttning från AIK-supportrar som skriver till honom. Målet med året är att utvecklas så mycket som möjligt för att komma tillbaka som förstemålvakt till nästa säsong.
– Jag tycker att jag är kapabel att vara förstemålvakt i AIK redan i år. Sedan förstår jag att det var svårt som ny tränare. Bartosz Grzelak behövde styra upp laget förra året och hade väl inte så mycket tid att snegla på Akropolis. Jag förstår att det två andra sitter före mig inför det här året, att de inte riktigt har haft tiden att kolla på mig. Men jag tycker absolut att jag borde vara där uppe tillsammans med de andra två.