Tarik och Pertan avslöjar truppens hemligheter: ”Ser ut att ha rökt på”

Vem dansar i gymmet, vem har en fjällstuga och vem pratar i två-tre telefoner hela tiden? Fotboll Sthlm frågade Per Karlsson och Tarik Elyounoussi om hur de spontant skulle beskriva sina lagkompisar. Uppdelningen var given: Försvarsspecialisten Karlsson tog hand om de defensiva spelarna, länkspelaren Elyounoussi skötte mittfält och anfall.

Annons

Per Karlssons omdömen:

Oscar Linnér
– Han är ganska intelligent skulle jag säga. Man märker av hans bakgrund i Djursholm. Det har väl präglat honom och blir en liten kontrast till många här. Oskar får anpassa sig till deras förortsjargong.

Budimir Janosevic
– Han är den som munnen går mest på. Frågar man honom någonting så går den i ett, på ett ganska roligt sätt. Vi var hemma hos honom för ett tag sedan och han är väldigt givmild. Det är viktigt för honom att ta hand om de runt omkring sig. Sedan får jag för mig att han är lite vidskeplig med sin utrustning. Jag ser lite Ivan Turina där.

Haukur Hauksson
– Om det är samling här 09.30 är han här 09.29. Om ett rödlyse slår fel kommer han för sent. Han har en enorm tävlingsinstinkt. Tyvärr får han inte spela så mycket fotboll så han tar ut det i TV-spel istället.

Alexander Milosevic
– Han sköter stereon oftast, och det är inte mig emot. Jag har fastnat för den svenska hiphopen som dånar i gymmet och omklädningsrummet. Sen är han ganska mycket som han är på planen, det finns en kaxighet där.

Robin Jansson
– Vi bodde tillsammans på Östersundsresan för första gången. Det tog ett tag innan jag lärde mig hans namn. Jag ropade “Daniel” efter honom och han var lite för försiktig för att säga till. Det är en genomsnäll kille, finns ingenting ont att säga om honom. Han kallas för “bonden” och har anspelat lite på det smeknamnet. Ibland överdriver han dialekten och pratar om hur man gör saker i Bengtsfors.

Rasmus Lindkvist
– (Extremt lång tystnad) Svårt. Jag känner att ju längre året gått har jag lärt känna Rabbe mer och mer, men jag har nog ingen anekdot.
Vad skulle förvåna dig mest om han gjorde på Karlberg imorgon?
– Jag är oftast ganska tidig i gymmet. Kan vara där en halvtimme innan och fixar och donar. Skulle jag se Rabbe där före mig, då skulle jag verkligen bli förvånad. Han kommer in när han ska.

Heradi Rashidi
– Han smälter in bra. Han är väldigt fri, dansar i gymmet, pratar och skrattar. Man får lite Mutumba-vibbar av honom. En dribbler både på och utanför planen.

Daniel Sundgren
– Han är nog trots allt den största vinnarskallen i laget. Han har känslorna utanpå tröjan. Jag skulle unna honom extra mycket att få vinna. Sen skulle jag också säga att han är duktig på många sporter, allt från padel till bowling.

Joel Ekstrand
– Han är verkligen en stämningshöjare. Vi brukar säga att han skrattar med hela kroppen. Ja, det blir väldigt mycket skratt i hans närhet.

Tarik Elyounoussi
– Det kanske bara är mina fördomar, men när jag träffade honom första gången trodde jag inte att det skulle finnas så mycket norrman i honom. Han är verkligen en norrman, han har till och med en fjällstuga.

Annons

Tarik Elyounoussis omdömen:

Kristoffer Olsson
– En lugn, bra man. Han är lika lugn utanför plan som han är på plan. Väldigt upptagen av sitt hår, det är viktigt att det ligger rätt. Han använder något balsam eller något.

Enoch Kofi Adu
– Det är en rolig kille det! Han är viktig för laget, för stämningen. Älskar att prata i telefon. Han har två, tre telefoner som han alltid pratar i.

Denni Avdic
– Det är en mystisk karl. Han verkar så behärskad och lugn i alla situationer. Men det är en fin grabb.

Panos Dimitriadis
– Han kom in sent så jag känner inte honom så bra. Men han har kommit bra in i gruppen. En positiv kille som bryr sig om alla.

Sebastian Larsson
– Han börjar bli varm i kläderna. I början var det träna, äta och dra. Han är jordnära, en lugn kille. Men han bor i Eskilstuna så han drar ofta snabbt efter träningarna. Han stannar inte kvar i omklädningsrummet och då är det svårt att lära känna varandra. Jag tror det finns mycket mer i honom som vi inte sett än. Det kommer bli en bättre möjlighet att lära känna honom när vi åker på läger.

Bilal Hussein
– Billy… han skrattar hela tiden och hans skratt smittar av sig. En riktig positiv person och en stor fotbollstalang.

Stefan Silva
– Han ser ut som att han har rökt på. Före träning, efter träning, under träning – det ser ut som att han sover. Men det är sådan personlighet som han har. Men det där är en showman alltså, när vi spelar fyra mot fyra är det omöjligt att ta bollen av honom. Jag hoppas att han får spela lite mer.

Nicolas Stefanelli
– En tjejtjusare med sina ögon och sin argentinska tango. Skön kille som bryr sig om alla. Många undrar varför han inte spelar och jag hade varit arg i hans situation, men han gnäller inte över huvud taget.

Henok Goitom
– Han är pappan som tar hand om alla. Bra grabb och viktig för oss, både på och utanför plan. Det är han som får ihop truppen, ordnar så att vi kan umgås utanför planen. Jag vet inte hur han varit tidigare, men för mig är han en legendar. Han ger allt för den här klubben. Bästa lagkaptenen som jag har haft.

Per Karlsson
– Han är lite mystisk och jag har ingen aning om hur han är hemma. För mig är Pertan hundra procent professionell fotbollsspelare. Jag har spelat med många, men han är den mest seriösa jag har stött på. En förebild!

Annons