Sundgrens utspel efter derbyt: ”Det är vi som styr Stockholm”

Daniel Sundgren låg bakom AIK:s 1-0-mål i derbyt mot Djurgården.
Efteråt var självförtroendet på topp hos AIK:s kämpe.
– Vi är jävligt bra i derbyn, det är fakta, säger Sundgren.

Annons

Efter en mållös första halvlek på Tele2 arena lossande det för AIK efter paus. Båda målen i 2-0-segern gjordes av Tarik Elyounoussi – det första på ett inspel från Daniel Sundgren.
– Jag fattar att jag är först i in boxen och vet att om jag slår den mot första stolpen kommer ingen ha hunnit in. Så jag ville ha en hög båge snett inåt bakåt, säger Sundgren som förstås var mycket nöjd med segern.
– Det var extremt skönt. Det är alltid så här i de här matcherna. Det är vi som styr Stockholm, det visar vi.
– Vi är jävligt bra i derbyn. Det är inte något man säger, utan det är fakta. Vi är bra, visar stort hjärta och alla krigar för varandra.
Känns det som att ni har ett mentalt övertag när ni går in på planen?
– 
Vi går alltid in i derby med självförtroende. Vi har spelat bra och vet att vi alltid har fansen bakom oss. De kör över motståndet, och det ger oss energi.
Supportrarna körde över motståndet?
– Enligt mig, ja.
Trots att de var färre?
– Ja, men så brukar det vara på bortaderbyn. AIK är jävligt starka.

Djurgårdens Aslak Fonn Witry ger inte mycket för Sundgrens uttalande om att AIK styr Stockholm.
– Vad ska man säga? De får väl tro det då. Men vi får se vilka som är högst i tabellen när säsongen är över, säger Witry till Sportbladet och fortsätter:
– AIK-fotbollen… det är att lägga sig lågt och inte spela offensiv fotboll. Det är destruktivt. Svårt att möta också, de är bra defensivt och det kan man inte ta ifrån AIK. Men i dag borde vi ha tagit tre poäng och hållit nollan.

FOTO: Bildbyrån