Sundgren lämnar AIK direkt: ”Vi känner en enorm besvikelse”

Daniel Sundgren kommer inte att spela fler matcher i AIK.
Efter en intern konflikt har klubben valt att arbetsbefria ytterbacken som snart lämnar för grekiska Aris.
– Vi känner en enorm besvikelse över hur Daniel hanterat sin avtalade avslutning i AIK, säger sportchefen Björn Wesström.

Annons

Om en vecka flyttar Daniel Sundgren till grekiska Aris. Men redan nu är det färdigspelat för Sundgren i AIK. Klubben har valt att arbetsbefria 28-åringen med omedelbar verkan.
– Vi känner en enorm besvikelse över hur Daniel hanterat sin avtalade avslutning i AIK. Han har haft en fantastisk karriär i AIK och att vi nu skiljs på detta sätt känns oerhört sorgligt, säger Björn Wesström i en kommentar på AIK:s hemsida.

Bakgrunden till konflikten är enligt klubben att Sundgren hade kommit överens med AIK om att spela i CL-kvalmatcherna mot armeniska Ararat. Det har Sundgren vägrat eftersom han då inte kan delta i Europa League med sin nya klubb fram till årsskiftet.
”Bakgrunden till beslutet är en rad händelser där Daniel till klubben tydligt uttryckt att han inte ville vara uttagningsbar till matchen mot FC Ararat-Armenia i den första kvalomgången i Uefa Champions League 2019/20. Utöver det valde Daniel att sjukanmäla sig tätt inpå avresan till Armenien på ett sätt som inte följer de rutiner som AIK Fotboll har för sjukanmälning.” skriver AIK på sin hemsida.

LÄS MER. Silly season-bloggen – allt om 08-lagens övergångar

Foto: Bildbyrån