Stora hyllningen till Seb Larsson: ”Bästa värvningen sen Rosenberg”

Sebastian Larsson har gått från ifrågasatt landslagsmittfältare till dominant på guldjagande AIK:s mittfält.
– Jobbet som han gör i match efter match är makalöst imponerande, säger Edman i NordicBets podcast Ljugarbänken.

DEN HÄR ARTIKELN ÄR EN ANNONS FRÅN NORDICBETS PODCAST LJUGARBÄNKEN

Strax innan sommarens VM-slutspel i Ryssland blev det klart att landslagsmittfältaren Sebastian Larsson skulle lämna Championship och tillslut göra sin debut i Allsvenskan. 33-åringen skrev på för AIK och har sedan omstarten varit en av serieledarnas nyckelspelare.
– Där ser man ju ett tecken på vilka det är som spelar i landslaget. Det är inte så att förbundskaptenen sitter och höftar fram vilka han ska ta ut, utan det är de bästa spelarna i Sverige tillsammans. Det går att hitta individuella spelare som är bättre, men i hur man bär ett lag och accepterar sin roll så är Seb landslagsklass. Är man landslagsklass i Allsvenskan så är man topp, topp, topp, säger Mattias Lindström i NordicBets podcast Ljugarbänken.

Annons

I podcasten öppnas samtalet upp kring att Larsson kanske rentav är den bästa värvningen till Allsvenskan sedan Malmö FF lockade hem Markus Rosenberg.
– Det jag hör kring hans beteende i AIK är att det är en fantastisk spelare att ha i laget. Jobbet som han gör i match efter match är makalöst imponerande. Att först göra 44 matcher i Championship och ha en sjukt tuff säsong för att sedan gnugga vidare och spela VM och därefter kliva in i Allsvenskan och bara köra på med AIK, säger Edman.
– Du ser ingen som helst trötthet i honom heller. En torsdagskväll i Göteborg där det regnar och blåser halv orkan så kör han fortfarande som fan. Han tar hemåtlöpningar och städar efter andra. Det är dessutom han som ligger bakom 1-0-målet.

Lyssna på Ljugarbänkens podcast i spelaren nedan eller på iTunes.