Stefanelli om Norlings hyllning: ”Jag har växt som spelare”

Rikard Norling medgav efter förlusten mot AIK att han antagligen haft fel kring Nicolas Stefanelli under deras tid i klubben.
– Vi har en respekt för varandra och han respekterar mig, säger argentinaren. 

Annons

Nicolas Stefanelli blev matchhjälte hemma mot IFK Norrköping. Efter 24 minuter landade bollen vid argentinarens fötter som reagerade snabbt och sköt in 1-0 till hemmalaget.

Efter matchen hyllades anfallaren av sin forne tränare Rikard Norling som medgav att han förmodligen felbedömt Stefanelli under deras tid i AIK.
– Jag är faktiskt otroligt positiv överraskad kring hur han spelar. Jag kände redan i den första matchen när vi spelade hemma, herregud, vad är det som har hänt? Det kanske var jag som hade fel på det från första början, antagligen var det så, sa Norling.

När Nicolas Stefanelli kom ut i den mixade zonen efter matchen sken han upp i ett leende när han hörde om Norlings ord.
– Vi har en respekt för varandra och han respekterar mig. Han är tränare för ett annat lag och jag spelar för AIK. Det finns inte så mycket mer att säga egentligen.

Han medgav till och med att han haft fel kring dig under sin tid i AIK?
– Jag kan inte prata om det förflutna, det har runnit vatten under bron. Han är glad över att vara i Norrköping och jag är glad att vara här i AIK. Det här är fotboll. En säsong är du här i AIK, om två år spelar man för en annan klubb och man behöver se det på det sättet.

Stefanelli fick frågan om det hade varit extra skönt att göra mål mot just Norlings lag.
– Nej, det var bara ett mål. Jag är glad att vi tog tre poäng och vann matchen.

Men känner du att du är en bättre spelare idag, eller hade han fel där och då? 
– Jag vet inte. Jag har växt som spelare och ni kan alla se att jag inte är samma spelare som under den tiden. Under min första tid här så växte jag mentalt och var ung. Man kan säga mycket om det, men jag kan bara konstatera att jag är en annan spelare idag.

LÄS MER. Rikard Norlings hyllning av Stefanelli: ”Helsicke, vad skicklig han är”