Rikard Norlings hyllning av Stefanelli: ”Helsicke, vad skicklig han är”

Nicolas Stefanelli var inte Rikard Norlings favoritspelare under deras tid i AIK.
Under söndagen fick argentinaren det sista ordet.
– Jag är faktiskt otroligt positiv överraskad kring hur han spelar, säger Norrköpings tränare  efter 0-1-förlusten.

Annons

För första gången sedan avskedet från AIK var Rikard Norling tillbaka på Friends Arena. Något som också uppmärksammades på läktaren.

I den andra halvleken, när huvuddomaren Kristoffer Karlsson tvingades kliva av, sjöngs ramsan “Rikard längtar hem till AIK” på Norra Stå.

Efteråt medgav IFK-tränaren att det hade varit en speciell match för honom.
– Det var svårt på många sätt. Jag får balanser det faktum att jag är tränare för IFK Norrköping, trivs oerhört bra här och ser en fin framtid klubben med min historia och att jag tycker om klubben AIK.

Norling fick också den raka fråga på presskonferensen om han längtar hem till AIK.
– Det där tycker jag är en respektlös fråga, svarade tränaren kort.

Matchhjälte i matchen mellan AIK och Norrköping blev också Nicolas Stefanelli, anfallaren som hade svårt att få speltid av Norling under deras tid i AIK.
– Jag är faktiskt otroligt positiv överraskad kring hur han spelar. Jag kände redan i den första matchen när vi spelade hemma, herregud, vad är det som har hänt. Det kanske var jag som hade fel på det från första början, antagligen var det så.
– Men helsike vad han är skicklig, oavsett vad han gör. Han kan spela forward, yttermittfält och han kan säkert även spela som balansmittfältare och fixa det.

LÄS MER: Stefanelli matchhjälte för AIK – de var bäst i segern mot Peking