Per Karlsson tror att Norling stannar: ”Såg glöden i hans ögon”

Per Karlsson tror att AIK måste utveckla sitt spel till nästa år för att försvara guldet.
Det berättar den nyblivne svenske mästaren han i vår podd Bergman 90-minuter.
– Vi måste överraska lite, säger “Pertan”.

Annons

Allsvenskans bästa försvarsspelare är gäst i det tionde avsnittet av Bergman 90 minuter. Den dubble svenske mästaren (2009 och 2018) Per Karlsson berättar öppenhjärtigt om säsongen som har passerat.
Men samtalet blickar även framåt. Efter AIK:s guld har det ryktats om att tränaren Rikard Norling har varit på väg att lämna – något som dock har dementerats av både klubben och Norling själv. Per Karlsson säger att han har hört ryktena men hoppas att Norling stannar kvar.
– Sully season-surret ger mig inte så mycket. Men visst har jag haft bekanta som har haft sådana teorier (att Norling kommer att lämna).
Tror du att han tränar AIK nästa år?
– Ja, om inte annat såg jag glöden i hans ögon när vi hade ett möte idag.

Annons

Under säsongen som gick spelade AIK konstant med en trebackslinje som i praktiken ofta övergick till en femmannamur. Taktiken var uppenbart framgångsrik, men till nästa år tror Karlsson att AIK behöver utveckla sig utan att förlora sin grundstruktur.
– Jag tror att vi måste överraska lite. Jag tror att som läget är den här säsongen så vet de flesta vad som väntar när de möter AIK. Vi måste göra något nytt. Sedan vad det är, det är upp till tränarna.
Karlsson vill inte nödvändigtvis att försvarsskickliga AIK spelar mer offensivt, men han föredrar ett större bollinnehav.
– Vi kan bli ett lag som blir bättre på posession. Och de sexton målen som vi släpper in kan bli till tio. De andra lagen utvecklas hela tiden och det måste vi också göra.

Hela avsnittet med Per Karlsson – som framförallt behandlar guldåret 2018 – finns att lyssna på här!

Annons