Per Karlsson avslöjar ölstöld på Karlberg: ”Inte mage att säga nej”

Per Karlsson är känd för sitt goda uppträdande på och utanför planen.
I vår podcast Bergman 90 minuter avslöjar dock AIK:s ordningsman en ungdomssynd: Hur han och Brwa Nouri stal öl från klubbhuset på Karlberg.

Annons

Med 15 år i AIK:s a-lag har Per Karlsson en lång meritlista, men det är sällan som han bjuder på rubriker utanför planen. I vår intervjupodd Bergman 90 minuter dyker emellertid en oväntad händelse upp. Programledaren Mårthen Bergman har fått ett tips om att Per Karlsson varit inblandad i en läskstöld på Karlberg en gång i tiden, vilket visar sig stämma förutom på en punkt: det handlade om öl.
Karlsson berättar att det var hans ett år yngre lagkompis Brwa Nouri som stal ölen, och att han blev indragen eftersom han brukade skjutsa Nouri.
– Jag var 19-20 år, det kan ha varit Superettanåret (2005). Jag vet inte om Åbro var sponsor då men det förvarades öl i ett förråd på Karlberg. Brwa får ta det här, men han hade bestämt sig för att ta ölen och så blev jag indragen. Jag skulle köra Brwa och hans stulna öl men då lyckades jag köra in i en sten på Karlberg så kylartanken gick sönder. Jag ser mig inte som en öltjuv. Som sagt: Brwa, du får ta det här, för du tog öl och jag körde hem dig.

Annons

Mårthen Bergman: Men vadå, den som kör bilen är ju en medbrottsling?
– Ja, för att inte vara med så skulle jag sagt att han inte skulle ta den.
Och framförallt inte ha hjälpt honom?

– Haha. Nej, okej. Man döms ju nästan lika hårt om man kör bilen.
Du tog inte del av bytet?
– Nej, jag var bara flyktbilen. Jag var mest ledsen över att bilen gick sönder och att jag fick lämna in den.
Per Karlsson berättar att stölden uppdagades snabbt och att han var tvungen att förklara sig för ledarna. Vid tidpunkten var Brwa Nouri en av klubbens största talanger, men det tog lång tid förrän karriären lyfte på grund av Nouris problem vid sidan av planen.
– Han var en fantastisk fotbollsspelare. Om det hade gått på ett annat sätt hade han kunnat få ett stort genomslag i vår klubb, säger Karlsson i podcasten.

Hela avsnittet med Per Karlsson – som framförallt behandlar guldåret 2018 – finns att lyssna på här!

Annons