Öster protesterar till förbundet – vill ha segern mot AIK

AIK vann med 4-2 efter förlängning mot Öster på Myresjöhus arena i cupkvarten.
Men nu har hemmalaget lämnat in en protest och vill ha segern.
– Vi kommer att påpeka att bengalen som kastades in har direkt påverkan på målet vi släpper in och matchen, säger styrelsemedlemmen Fredrik Gustafson till
Sportbladet.

Annons

Sebastian Larssons ledningsmål på frispark mot Öster i cupen blev omdiskuterat. Målvakten Tobias Anderssons sikt skymdes på grund av bengalrök från AIK:s kortsida, men målet passerade utan några större synliga protester.
Nu har Öster dock bestämt sig för att lämna in en protest till förbundets tävlingskommitté.
– Jag vill inte att sånt ska förekomma. Det vi kan konstatera att AIK gjorde ett mål på ett sätt som inte är tillåtet, och det var matchavgörande. Det måste SvFF:s tävlingskommitté ta hänsyn till, säger ordföranden Jonas Karlsson till Sportbladet.
Styrelsemedlemmen Fredrik Gustafson drar en parallell till det avbrutna Göteborgsderbyt där det sköts in raketer från IFK Göteborgs läktarsektion.
– Gais fick segern trots att raketerna som sköts var inte matchavgörande. Jag tycker att detta borde SvFF ha tagit hand om själva utan att vi ens hade behövt säga till. Vi har inga andra alternativ just nu än att skicka in en protest. Det som hände var något helt nytt, att matchen påverkas på detta sätt. Jag tror inte att jag har varit med om det tidigare, säger Gustafson.
AIK:s säkerhetsansvarige Henrik Koch är förvånad över Östers agerande.
– De får göra vad de vill. Det säger jag ingenting om. Jag förstår att de är besvikna. Men det var Öster som skötte allting kring säkerheten, vi hade bara ett fåtal personer på plats. Efter matchen hade vi ett möte med matchdelegaten som sa att allt var okej och tackade för bra arrangemang. Allting såg bra ut, säger han till Sportbladet.

FOTO: C More