Officiellt: Bartosz Grzelak ny chefstränare i AIK

Rikard Norling fick sparken från AIK efter en svag säsongsinledning.
Nu står det klart att Bartosz Grzelak tar över som chefstränare.
Avtalet sträcker sig över 2022. 

Annons

AIK Fotboll meddelar på sin officiella hemsida att Bartosz Grzelak tar över som ny huvudtränare. Därmed är den tidigare assisterande tränaren till Rikard Norling tillbaka i klubben.

Sedan han valde att lämna AIK Fotboll har Bartosz Grzelak varit assisterande förbundskapten till Roland Nilsson i det svenska U21-landslaget.

Bartosz Grzelak har skrivit på ett kontrakt över 2022 med AIK Fotboll, och 41-åringen ser fram emot att åter jobba i klubben.
– Jag känner mig oerhört stolt över uppdraget och samtidigt ödmjuk inför uppgiften. AIK är en enormt stor klubb med oerhört hängivna supportrar och jag vet att ledare, spelare och supportrar tillsammans kan skapa en kraft och energi som tar oss dit vi vill vara, säger Bartosz Grzelak till hemsidan.

Bartosz Grzelak var en del av tränarstaben när AIK tog SM-guld senast.
– Bartosz var en starkt bidragande person då vi vann SM-guld 2018 och med sin personlighet och sitt moderna ledarskap, där han står för en utveckling av spelare och ett framåtlutat spelsätt, så ser vi fram emot den kommande tiden tillsammans. Resan med Bartosz och den övriga staben på Karlberg för att skapa ett starkare AIK startar nu, säger Henrik Jurelius.

Annons

Foto: Bildbyrån