Norling efter tappet: ”Kan inte klappa mig själv på axeln”

AIK hade gjort alla byten och tvingades spela med en halt Per Karlsson. Något som Rikard Norling tog på sig efteråt. 
– Jag kan inte klappa mig själv på axeln idag, det kan Jon Dahl Tomasson göra, sade han efteråt. 

Annons

Rikard Norling hade i slutet gjort tre byten när Per Karlsson fick problem med en vad och AIK-tränaren tvingades spela med en haltande spelare under den sista kvarten. Strax innan skadan hade Malmö FF tryckt in flera offensiva spelare och till slut kunde AIK inte stå emot längre.

Karol Mets fällde Jo Inge Berget i straffområdet och kvitteringen var ett faktum.
– Jag kan inte klappa mig själv på axeln idag, det kan Jon Dahl Tomasson göra. När de skickar in sina drakar på slutat så har jag redan gjort allt, så jag kan inte stå upp mot det. Det är en stor besvikelse på utfallet i den delen, sade Norling efteråt.

AIK tog ledningen strax innan paus genom Sebastian Larssons frispark innan Bilal Hussein utökade till 2-0 i den andra halvleken.
– Det känns som vi gör en bättre insats rent generellt än mot Malmö FF på bortaplan nyligen. Spelarna förtjänar mer på ett sätt, men vi kan inte skylla på några andra än oss själva.

I startelvan var det många som förvånades över att debutanten Eric Kahl fick förtroendet från start. Efteråt var AIK-tränaren nöjd med tonåringens insats.
– Han är jättebra. Jag tycker att han gör det enkelt och bra på alla sätt. Han har fått en bra start på sin allsvenska tid och jag är glad att det blir så förstås. Han började bra med en duell i det egna hörnet där han vann något inkast som han fick med sig. Efter det körde han bara på.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: ”Jag tappade all smak och lukt – troligtvis hade jag corona”

LÄS MER: AIK tappade sin ledning mot Malmö FF – här är spelarbetygen

Annons