”Jag tappade all smak och lukt – troligtvis hade jag corona”

AIK:s anfallare Kolbeinn Sigthorsson har missat en stor del av försäsongen. Han misstänker själv att han haft coronaviruset. 
– Jag har inte fått det bekräftat då jag inte testat mig, men jag var borta en lång tid på grund av sjukdomen, säger han till Fotboll Sthlm.

Annons

Kolbeinn Sigthorsson har inte startat en fotbollsmatch sedan i november. AIK-anfallaren har varit borta på grund av två anledningar: en krånglig vadskada och en misstänkt corona-diagnos.
– Det har varit jobbigt och en besvikelse att inte kunna bygga upp min kropp under en hel försäsong och vara i form nu när säsongen startat.

Anfallaren berättar att han låg sjuk i två månader utan varken doft- eller luktsinne, två vanliga symptom på coronaviruset.
– Jag har inte fått det bekräftat då jag inte testat mig, men jag var borta en lång tid på grund av sjukdomen. Jag förlorade alla smak och lukt under en väldigt lång tid och helt ärligt så är inte det helt tillbaka än. Jag gissar att det kan ha varit coronaviruset om man ser till symptomen, men nu kan jag bara röra mig framåt.

Det var i mars som AIK gick ut med att man hade ett misstänkt fall av coronaviruset i truppen. Sigthorsson vet inte ifall det är han som var det misstänkta fallet utan säger att han fick det under veckorna då träningarna inte genomfördes.
– Jag hade problem med andningen, men det är bra nu.

Mot Malmö FF var islänningen återigen tillbaka i en startelva. Anfallaren var på planen när AIK tog ledningen vid Sebastian Larssons frispark innan han själv passade fram till Bilal Husseins 2-0-mål.

Efteråt var 30-åringen besviken på att Malmö FF kunnat kvittera på slutet.
– Det känns som en förlust där vi gav bort det i små detaljer, det är det som fotboll handlar om. Jag tycker annars vi gör en väldigt bra match och vår matchplan fungerade. Sedan är det svårt när “Pertan” var skadad och vi spelar med en man mindre. MFF fick momentum i matchen och vi tvingades falla tillbaka och hoppas på det bästa.

Foto: Bildbyrån

Annons