Nilsson sågar AIK: ”Känns inte som att de försöker”

AIK tappade tunga poäng på Borås arena. Ex-elfsborgaren Lasse Nilsson är kritisk. 
– Jag tycker att det är otroligt märkligt att det inte infinner sig någon mer desperation i AIK, säger Nilsson i NordicBets podcast Ljugarbänken.

N HÄR ARTIKELN ÄR EN ANNONS FRÅN NORDICBETS PODCAST LJUGARBÄNKEN

Efter att ha förlorat 08-derbyt mot Hammarby förra helgen var AIK pressat att vinna de fem återstående allsvenska matcherna inför söndagens möte med Elfsborg för att ha en realistisk chans på SM-guldet. Istället blev det mer eller mindre platt fall och Gnaget fick bara med sig en poäng och en medioker insats från Borås Arena. En insats som förbryllar den tidigare Elfsborgsanfallaren Lasse Nilsson.

– AIK började rätt så bra, hade hyfsad koll och skapade några halvchanser. Goitom traskade förbi några gånger i början, men sedan tog Elfsborg över och det var de som ville driva upp tempot i matchen. AIK såg inte intresserade ut, säger Nilsson i NordicBets podcast Ljugarbänken och fortsätter:

– En oerhörd besvikelse. Nu är ju visserligen jag glad eftersom Elfsborg fick med sig en poäng och de kanske var värda mer, men att se ett AIK som spelar för guld… Det känns inte som att de ens försöker ordentligt. Det är Elfsborg som får dra och försöka höja tempot i matchen. AIK är inte alls intresserade av någon tempohöjning. Det känns bara statiskt och ännu mer frustrerande är att när Elfsborg gör 1-1, då infinner sig plötsligt lite desperation och de skapar mer på de sista fyra minuterna än vad de gör på hela matchen i övrigt.

Nilsson spinner vidare och menar att ett lag i AIK:s läge och en klubb av AIK:s storlek rimligtvis borde agera på ett tydligare och mer desperat sätt i matcherna än vad de visade upp under söndagen.

– Jag tycker att det är otroligt märkligt att det inte infinner sig någon mer desperation. De får ju 1-0 som vanligt på något vis, utan att egentligen vara värda det. De ska dessutom ha en solklar straff i typ 92:a minuten som de blir berövade på, men i ärlighetens namn så var de inte värda mer än en poäng här.

– Det finns säkert en stor besvikelse i AIK och jag tycker att det är märkligt att de inte ”gick för det” på ett annat sätt, men det är inte riktigt så AIK spelar fotboll, säger Nilsson.