Nabbe förklarar målgesten: ”Nu tar jag över hans trademark”

Han hoppade in, gjorde mål – och spelade luftgitarr.
Nu förklarar Nabil Bahoui bakgrunden till den annorlunda målgesten.
– Det är en grej som jag har tagit från Lance Stephenson, basketspelaren, säger “Nabbe” till Fotboll Sthlm.

Annons

Nabil Bahoui har bara hunnit med en dryg timmes spel i AIK sedan återkomsten, men har redan gjort succé. De två målen, och den fixade straffen, mot AFC Eskilstuna följdes upp av en ny fullträff efter mindre än två minuter på planen mot Sheriff Tiraspol i EL-kvalet. Dessutom svarade Nabil för en målgest som blivit en liten snackis i efterhand. För visst spelade Nabil luftgitarr?
– Det var exakt vad det var, säger Nabil och skrattar.
– Det var inte planerat, det bara kom. Men det är en grej som jag har tagit från Lance Stephenson, basketspelaren. Han är inte känd för att vara så bra, men han är unik. Missförstådd.
Ett missförstått geni?
– Exakt. Så nu tar jag över hans trademark.

Lance Stephenson in action. Foto: Bildbyrån

Tre mål på en dryg timmes spel. Vad säger du om starten i AIK?
– Nu vet jag att förväntningarna kommer att vara hur stora som helst när jag startar, men jag kan inte tänka på det. Jag ska bara komma in och göra mitt bästa och jag kommer att vara lika glad om någon annan gör målen. Jag är tacksam för mina mål för alla har varit efter ett lagarbete. Så jag vill verkligen lyfta grabbarna.
Hur var det med flåset den här gången då?
– Efter matchen var jag lite orolig, tänkte “vafan, jag kommer inte någonstans!” Men det är jobbigt att hoppa in, jobbigare än vad man tror. Man går från noll till hundra istället för att steppa upp steg för steg. Så jag är inte orolig längre. Jag tror inte att jag är så långt ifrån matchformen.

Någon stress för att spela 90 minuter snart känner Bahoui dock inte.
– Nej, det gör jag inte. Jag jobbar på i det tysta och det är bara matchvanan som saknas. Vår ledarstab vet hur de ska lägga upp det där. De har fått spelare som varit skadade i två år i bra form, så det kommer nog att gå bra för mig också.
Nu väntar Celtic i playoff. Vad tänker du om det?
– Att det bara är kul. Mitt motto är att alla väggar är en dörr. Celtic är en storklubb men vi går alltid in för att vinna. Den inställningen har jag saknat i Holland och Schweiz. I AIK tar vi hänsyn och har respekt för motståndarna men kör alltid på vår gameplan.

Foto: Bildbyrån