Mjölet bakom Otienos succé i AIK: ”Man måste äta rätt för att lyckas”

Erick Otieno gör succé i AIK.
En av hemligheterna bakom framgången, enligt honom själv: det kenyanska majsmjölet.

Annons

När AIK:s Erick Otieno åkte hem från den senaste landslagssamlingen i mars gjorde han det med en speciell packning. Väskan var nämligen fylld med åtta kilo majsmjöl och flera påsar med frön som han tog med sig hem till Sverige.

När Fotboll Sthlm frågar Erick Otieno om innehållet i resväskan skiner han upp. Han förklarar att mjölet är en klassisk ingrediens i det kenyanska köket och att det inte går att köpa i Sverige.

Är det hemligheten bakom ditt spel just nu?
– Ja, för man behöver äta rätt för att lyckas. Äter man inte rätt så kommer det påverka dig. Dina muskler behöver bra mat för att du ska fortsätta med samma ork.

24-åringen säger att han inte kommer att ändra på sina matvanor oavsett var i världen han bor.
– Jag kokar det och äter som det är, det har har jag gjort länge.  Jag måste äta sådant som jag vet är bra. Det går inte att äta sådant som jag inte känner till.

Erick Otieno har varit en av Allsvenskans bästa spelare i inledningen av serien och togs ut i omgångens lag efter 2-0-segern mot Hammarby. På samma match uppges fler europeiska klubbar ha varit på plats för att scouta vänsterbacken. Dessförinnan gjorde han en stormatch i landskampen mot Egypten, där han ställdes mot Mohamed Salah.

LÄS MER. Otieno fick stopp på Bajens supertalang: ”Han blev frustrerad”

LÄS MER: ”De hade aldrig sett en afrikan” – Fotboll Sthlm möter Erick Otieno