Mikael Stahre: Per Karlsson är Allsvenskans bästa spelare

Per Karlsson var den främste spelaren i Allsvenskan i år.
Det tycker Mikael Stahre som är veckans gäst i Bergman 90 minuter.
– Jag har en stor respekt och kärlek för Per, säger Stahre.

Annons

I avsnitt 14 av Bergman 90 minuter gästar Mikael Stahre, AIK:s guldtränare från 2009. Stahre söker nytt jobb efter att ha blivit kickad från San José Earthquakes tidigare i höst.
I podden får Mikael Stahre frågan om vem som var Allsvenskan bästa spelare under 2018. Stahre lyfter fram bland andra Kristoffer Olsson, men svaret landar till sist på en gammal bekant.
– Eftersom jag har varit junior- och seniortränare till honom får jag säga Per Karlsson. Det finns offensivt skickligare spelare men jag har en stor respekt och tränarkärlek för Per. Han slog igenom tidigt och var med när vi vann SM-guld 2009 men när jag ser honom idag är det något annat. Jag lyssnade som hastigast på din podd (Per Karlsson gästade avsnitt 10) och hörde honom uttrycka sig och resonera. Då märker man en stor utveckling på alla sätt.
Mårthen Bergman: Varför han har aldrig spelat i landslaget tror du?
– När han var U21-landslagsspelare var han tredjevalet bakom Mattias Bjärsmyr och Rasmus Bengtsson. Han har kanske varit lite för svag med bollen. Jag tror att det gynnar honom att man är lite mer taktiska flexibla idag. I en trebackslinje kan han fokusera mer på sin spetskompetens eftersom fler kan avlasta i speluppbyggnaden jämfört med om man spelar med två mittbackar mot två pressande anfallare.

Annons

Ett lag som kanske kunde ha behövt Per Karlsson är klubben som Mikael Stahre nyss lämnade. Stahre beskriver San Jose Earthquakes som en klubb med stora offensiva kvaliteter, men också som totalt ihåliga.
– Vi var odugliga försvarsmässigt. Det var den överlägset sämsta defensiven som jag har ansvarat för. Så svaga som vi var… jag tror att backlinjen som vi hade i Väsby i division 1 norra 2007 var bättre.

Här läser du mer och lyssnar på avsnittet med Mikael Stahre!

Foto: Bildbyrån