Månsson & Månssons 08-elva – omgångens spelare i Stockholm

BLOGG. Hammarby dominerar stort i vår 08-elva. Men det kunde faktiskt ha varit än mer Bajen.

Annons

Oj, vilken vecka. Eller omgång. Hammarby slog Djurgården i ett hett och hetsigt derby, AIK kollapsade fullständigt efter Rikard Norlings taktikexperiment mot Göteborg.

Att Hammarby dominerar elvan känns logiskt. Jag och Hugo Månsson har tagit ut en 4-4-2-uppställning där vi tycker att vi fick till det rätt bra. Det blev till inte helt oväntat en tydlig Hammarby-dominans, men det var nära att det blev än mer Bajen – David Fällman, Darijan Bojanic och Vidar Örn Kjartansson var alla upp för diskussion men föll till sist bort av olika anledningar.

Nåväl. Här är våra slutgiltiga val.

Målvakt: Gianluca Curci, Hammarby
Blev lårskadad i derbyt och var tvungen att kliva av i andra halvlek, men övertygande innan dess. Enhandsräddningen på Buya Turays närskott var svettig.

Högerback: Simon Sandberg, Hammarby
Ett sjävklart val. Simon tog sig fram längs med kanten lika bekymmersfritt som vanligt. Solid defensivt.

Mittback: Per Karlsson, AIK

Med tanke på omständigheterna: en grym match. Pertan stod för brytningar, rensningar och två räddade bollar på mållinjen när laget föll ihop runt honom.

Mittback: Erik Berg, Djurgården
Djurgårdens främste i derbyt. Erik Berg gjorde förmodligen ingen topprestation enligt hans egen standard – men den är å andra sidan på en egen nivå.

Vänsterback: Mats Solheim, Hammarby
En nödlösning. Vänsterbackarna i 08-lagen var överlag svaga, så vi sätter in Solheim här. Norrmannen hoppade in i mittförsvaret i paus och var hur säker som helst på den rätt ovana positionen.

Annons

Högermittfältare: Imad Khalili, Hammarby
Inte den mest framträdande spelaren i derbyt, men Khalili gjorde lojalt sitt jobb i det lilla. Framspelningen till 1-0-målet var en delikatess.

Innermittfältare: Jeppe Andersen, Hammarby
Bra i många delar av spelet – precis som vanligt. Hammarbys genomgående bästa spelare under 2019 dippar nästan aldrig.

Innermittfältare: Fredrik Ulvestad, Djurgården
Har många likheter med Jeppe Andersen med sin mångsidighet. Gedigen derbyinsats av norrmannen.

Vänstermittfältare: Muamer Tankovic, Hammarby
Bättre och bättre dag för dag. En stor anledning till att Bajen kopplade greppet om Djurgården. Kreativ och lekfull. Inte lika framträdande i den brunkiga andra halvleken.

Anfallare: Nikola Djurdjic, Hammarby
Derbyts bäste spelare. Nikola är tillbaka i formen som han hade när han var som bäst i fjol. Effektiv i offensiven, unik i sitt presspel.

Anfallare: Mohamed Buya Turay
, Djurgården
Alltid på hugget i straffområdet. Målnickare och centimetrar från att göra ett mål till. Löpvillig.

FOTO: Bildbyrån