Magni Fannberg: ”Inget konkret erbjudande att ta ställning till”

Henrik Jurelius fick sparken.
IK Starts sportchef Magni Fannberg finns med på AIK:s lista och parterna ska träffas i dagarna.
”Jag har inget konkret erbjudande att ta ställning till” skriver Fannberg i sms till Fotboll Sthlm.

Annons

Magni Fannberg jobbade som utvecklingschef i AIK på pojksidan fram till 2021 och prisades på slutet av sin tid i klubben som ”Årets unicoach”, en utmärkelse som Svensk Elitfotboll står bakom. Under det senaste året har han varit sportchef i norska IK Start med vilka han fortsatt har avtal.

Det finns dock en klausul i kontrakt som gör att AIK kan ”hämta tillbaka” Fannberg utan kostnad om parterna enas om ett jobb. AIK har under hösten visat intresse för att få tillbaka Fannberg i en roll, vilket har intensifierats i samband med att Henrik Jurelius har fått sparken. AIK och Fannberg kommer under de närmaste dagarna träffas för att diskutera en sportslig roll (enligt våra källor är huvudspåret för AIK att anställa två ”ersättare” till Henrik Jurelius och där är Fannberg påtänkt för den ena rollen).

Fotboll Sthlm sökte under onsdagen Magni Fannberg, och på kvällen fick vi ett svar per sms. Islänningen skriver att han varit på en samling med Norsk Toppfotball varför han inte svarat tidigare följt av:

”Jag har i nästan 14 år varit involverad i Stockholmsfotbollen. Både innan och efter tiden i AIK har jag varit i dialog med vänner och fotbollsbekanta inom AIK Fotboll. Jag har inget konkret jobberbjudande att ta ställning till med tanke på dagens händelser.”

IK Starts styrelseordförande Ole Magnus Skisland säger till lokaltidningen Fædrelandsvennen att han inte hört något om AIK:s intresse.

– Detta är nytt för mig. Vi förhåller oss till avtalet som vi har med Magni, säger Skisland.