Mattias Lindström: ”Vore rätt val av Norling att lämna AIK nu”

AIK:s guldtränare Rikard Norling har ryktats vara på väg bort från klubben, vilket Gnaget själva har dementerat. Trots det så tror den tidigare Helsingborgsstjärnan Mattias Lindström inte att den 47-årige tränaren är kvar när nästa säsong drar igång.

DEN HÄR ARTIKELN ÄR EN ANNONS FRÅN NORDICBETS PODCAST LJUGARBÄNKEN

För första gången på nio år fick AIK i början av november fira ett SM-guld i fotboll och en av de stora guldmakarna var chefstränaren Rikard Norling. Därefter har det dock cirkulerat rykten om att 47-åringen skulle vara på väg att lämna klubben. Uppgifter som dementeras av såväl sportchef Björn Wesström som av Norling själv, men Mattias Lindström är inte övertygad.

– När de säger det så får man väl tro det, men Norling har ju det mönstret sedan tidigare. När han tog guld med Malmö FF stack han ju direkt efteråt bara för att kunna lämna på topp, så han vet ju hur man smider medan järnet är varmt. Han har gjort det innan och jag blir inte förvånad om han försvinner till utlandet, säger Lindström i NordicBets podcast Ljugarbänken.

Annons

Poddkollegan och den tidigare lagkompisen Erik Edman menar i sin tur dels att AIK inte haft något annat val än att dementera uppgifterna samtidigt som det finns en praktiskt faktor som ger grund till att tvivla på om det blir en fortsättning.
– Att de går ut och säger att han kommer att stanna kvar är ju… De kan ju inte säga någonting annat. Han har ju ett avtal som sträcker sig över 2019, så både Björn Wesström och Rikard Norling kommer ju säga att han ska vara kvar, men om det dyker upp någonting så kan han säkert hoppa på det, säger Edman.

– Det som däremot blir intressant är ju huruvida AIK vill förlänga kontraktet med Norling. Att gå in som tränare på sitt sista kontraktsår och så börjar du förlora lite fotbollsmatcher. Då kommer ju surret att komma direkt, för då är det inte ekonomiskt svårt för AIK att göra sig av med Rikard. Det gör att Norling kommer att känna att “shit, jag måste få till en förlängning för att jag ska känna mig trygg och kunna fortsätta jobba på.” Så han kommer att vilja trycka på Wesström om en förlängning så vida han har intentionerna att stanna.

FOTO: Bildbyrån