Kenny Pavey: ”Dåliga domare, dåliga planer och ingen publik”

I den sista luckan hittar vi en brittisk publikfavorit. Kenny Pavey berättar om sina bästa minnen i AIK, sonens problem med domarna och den färska DJ-karriären.

Namn: Kenny Pavey
Ålder: 39
Spelade i AIK: 2006-12 & 2013-2014
Position: Högerback, högermittfältare, anfallare

Annons

Var bor du?
– I Solna.

Familj?
– Fru och två barn.

Vad gör du?
– Jag har spelat i Vasalund men nu har mitt kontrakt gått ut med dem. Samtidigt har jag jobbat med stökiga elever i en engelskspråkig skola. Det har varit perfekt för mig. Utmanande, men samtidigt roligt.

Vilken roll spelar fotbollen i ditt liv?
– En stor roll. Mitt kontrakt gick som sagt ut nu men vi vann serien i år och det var bra. Division 2 är tuff. Det är dåliga domare, dåliga planer och ingen publik. Men det var kul att vinna nästan varje match. Sen spelar min tioåriga son i AIK, och han är inte dålig. De har fler träningar i veckan än vad vi har… Han var på en turnering i Tyskland där de mötte bland annat Stabæk och Southampton. Min son var den enda i hela turneringen som fick gult kort. Frun trodde att det berodde på efternamnet.

Annons

Vad har du för andra hobbies?
– Musik! Jag har börjat DJ:a nu. Jag spelade på en guldfest som ASK anordnade och det var ett bra gig. I december har jag haft ett gig på Obaren också. Det är en stor passion jag har. Jag är även intresserad av UFC och tittade på många fajter när jag var yngre. En kompis till mig, Lee Murray, slogs i UFC. Han gick till och med en match mot Anderson Silva. Sedan hamnade han i lite trubbel och nu sitter han i fängelse.

Bästa minne från egna karriären?
– 2009.

Värsta minne?
– Som du förstår är det aldrig roligt att åka ur en serie. Båda gångerna som jag blivit nerflyttad har jag dessutom haft svåra skador och inte kunnat hjälpa laget som jag har velat. När man är skadad är det alltid jobbigt. Andra gången som jag lämnade AIK var också en tuff tid. Jag skadade mig precis innan min debut i Assyriska men valde att spela premiären ändå. Jag kom in i matchen, gjorde både mål och assist, men förvärrade skadan.

Märkligaste minne?
– Det var en gång när jag spelade för Ljungskile mot Assyriska. Ett gäng AIK:are hade kommit till matchen för att stötta mig medan jag spelade för LSK, så de stod och sjöng AIK-ramsor hela matchen. De var en märklig känsla, både för mig och för hela Ljungskile.

Hur följer du AIK?
– Jag vet alltid vad som pågår i AIK.

Vad tycker du om dagens lag?
– Fantastiskt. De har en stark och bra trupp, de förlorade ju bara en match.

Annons

Din favoritspelare?
– Oj, jag har för många. Oscar hade en grym säsong och borde vunnit pris som årets målvakt. Sundgren har också gjort det väldigt bra och skulle kunna ta en plats i Sveriges landslag. Kristoffer Olsson var nog den spelaren som var mest enastående.

Hur går det för AIK 2019?
– Det blir tuffare nästa säsong. Det finns en del bra lag i Allsvenskan. Senast som vi skulle kvala till Champions League tappade vi halva laget, men nästa säsong tror jag att vi kommer kunna slåss på två fronter.

Hur firar du jul?
– Lite kalkon, stekt potatis och umgänge med familjen. Sedan åker jag till England över nyår för ska dricka några öl och förhoppningsvis hinna med en Millwallmatch.

LÄS MER. Gary Sundgren: ”Jag önskar mig ett barnbarn i julklapp

LÄS MER. Tomi Maanoja: ”Finns inget coolare än att raka sig med kniv”

LÄS MER. Luke Casserly om tiden i AIK: ”Bästa perioden i mitt liv”

Foto: Bildbyrån