Karol Mets: ”Vi har bäst spelare, bäst lag och bäst supportrar”

Karol Mets är full av revanschkänslor inför säsongen som kommer.
I år är det viktigt att AIK blir bäst i stan.
– Vi ska jobba röven av oss, säger estländaren till Fotboll Sthlm.

Annons

Storpublik och pyroteknik mötte AIK-spelarna när säsongen 2020 fick sin start på på Skytteholms IP på torsdagskvällen. Efter ett lättare träningspass på konstgräset tog Fotboll Sthlm ett snack med Karol Mets – som var lyrisk över mottagningen.
– Det var helt otroligt. Det här var första gången som jag fick se det, jag kom in sent i fjol. Att supportrarna kommer hit och stöttar oss så här ger oss en fin knuff inför säsongen, säger mittbacken.

Karol Mets anslöt AIK i mars från NAC Breda och blev genast ordinarie i Rikard Norlings backlinje. Eftersom den nederländska ligan och Allsvenskan har motsatt spelordning blev det en extra lång säsong för 26-åringen. Uppehållet under november och december har därför gjort honom gott, tycker han.
– Ja, det blev ju en och en halv säsong utan avbrott. Men nu har jag fått ladda om, säger Mets.
Hur påverkade den långa säsongen dig?
– Jag försökte inte tänka på det, men det påverkade nog kroppen och kvaliteten i de sista matcherna. Jag spelade kanske inte som bäst på slutet. Jag tycker att det var en hyfsad säsong totalt sett, men det finns mycket att förbättra. Det vill jag visa till nästa år.
Ni kom ju fyra till slut. Känner du dig revanchsugen?
– Definitivt. Det kom två andra Stockholmsklubbar före oss och vi är inte nöjda med den situationen. Vi ska jobba röven av oss för att få fram det bästa.
Tror du att ni bli bäst i Stockholm?

– Ja, det tror jag.
Du låter säker?
– Ja, det är jag. Jag tycker att vi har de bästa spelarna, det bästa laget och de bästa supportrarna. Nu ska vi bara visa det på planen också.
Vem tror du får sitt stora genombrott i AIK i år?
– Jag hoppas till exempel att Saku Ylätupa kan ta nya steg, jag hoppas verkligen det. Men vi har många bra unga spelare, sådana som kan sätta tryck på de äldre.

Karol Mets kom alltså till AIK inför fjolårets säsong, strax efter att Alexander Milosevic lämnat klubben. Just den här dagen var dock båda mittbackarna på plan då den klubblöse AIK-favoriten håller igång med sina gamla lagkompisar. Mets ser gärna att Milosevic stannar permanent i svartgult.
– Ja, varför inte? Jag har inte sett honom spela så mycket men jag har hört mycket bra om honom. Konkurrens är alltid bra i fotboll, det hjälper spelarna att utvecklas.
Hur är din fysiska status nu?
– Jag har haft ett träningsprogram att följa under ledigheten. Löpning, gym, skadeförebyggande träning – jag har hållit igång hela tiden. Jag är fullt frisk, fullt redo.