John Guidetti om AIK:s guldchans: ”Tror inte det är över”

John Guidetti har haft en strulig tid sedan han kom tillbaka till AIK.
Men anfallaren tror att framtiden är ljus för honom och klubben.
– Så jag menar så länge jag får vara skadefri och får spela matcher kommer jag kunna göra en jäkla skillnad i allsvenskan och en jäkla skillnad för AIK, säger Guidetti till Sportbladet.

Annons

Om AIK vinner i eftermiddag mot Degerfors är de i allra högsta graden med i kampen om en Europaplats. Eftersom Hammarby har gått knackigt på slutet har AIK möjlighet att gå upp på samma poäng som Bajen som ligger trea i tabellen.

Till Djurgården och Häcken är avståndet större, men John Guidetti har inte släppt tanken på SM-guld.
– Alltså jag tror inte det är över. Vi plumpade rejält mot Varberg och det ska inte hända. Men vi är fortfarande med. Hade vi vunnit mot Varberg så hade vi varit med där uppe med tanke på resultaten och jag tror att samma sak kan hända igen. Att de andra lagen i toppen tappar poäng och att vi vinner den här gången, säger Guidetti till Sportbladet.

Men att AIK måste höja sig ser Guidetti som en självklarhet.
– Vi gjorde en plattmatch senast det är inget att snacka om, vi ska göra det mycket bättre och sådana matcher får inte ske.

För Guidetti är det ena hälsenan som varit problemet på slutet.
– För egen del har det känts lite frustrerande sista tiden. Det känns som jag inte tränat på länge. Först hade vi matcher hela tiden, sedan fick jag corona och sen har jag varit skadad. Så jag har inte hunnit träna känns det som och har inte fått kontinuiteten. Men det kommer att komma. Jag får bra hjälp och nu kommer ett landslagsuppehåll där jag kan bygga upp mig ordentligt.